Van Gent Finaleweken: Harskamp wint streekderby tegen Barneveld ruim

23 april 2022 om 18:43 Voetbal Van Gent Finaleweken 2022

HARSKAMP ,,Zonder echt goed te spelen heeft Harskamp de streekderby tegen Barneveld met 6-1 gewonnen. Het was net een schiettent en de score had veel duidelijker moeten zijn. Maar goed het zijn drie belangrijke punten”, steekt Harskamp trainer Collin Oosterholt van wal.

In de zeventiende minuut opende Harskamp (archieffoto) de score. ,,Anouar Haouat scoorde uit een corner. Een ingestudeerde variant met Michel Hol, Aldo van Norel kopte door en Anouar scoorde”, lachte de Harskamp trainer breeduit. Daarna lag het spel ruim tien minuten stil door een blessure bij de Barneveld keeper. ,,dat haalde het ritme uit de ploeg. Er volgde daarna een kansen festival. De keeper redde een paar keer fraai of paal en lat werden getroffen. Op slag van rust wist Cas Lenoir eindelijk de 2-0 te scoren.”

In de tweede helft veranderde het spelbeeld nauwelijks. Er was maar een ploeg die aanviel en dat was Harskamp. ,,De 3-0 kwam op naam van Aldo van Norel. Een schot van Michel Hol, dat van richting werd veranderd. Aldo was alert”, had Oosterholt gezien. Barneveld deed via Nick Hoekstra wat terug: 3-1. ,,Daarna pakte Harskamp het initiatief weer terug. Een mooie aanval over rechts van Tom Hol, die Donovan Rijlaarsdam bediende: 4-1. Uit een strafschop omdat Donovan Rijlaarsdam werd omarmt, werd het 5-1. Hij scoorde zelf. Het slot akkoord was voor Lars van Wikselaar. Een grote zakelijke zege en snel vergeten, behalve de drie punten bijschrijven”, sluit Collin Oosterholt af.

Harskamp staat in de vierde klasse op de vijfde plaats met 18-32. Zaterdag gaat Harskamp op bezoek bij VEVO in Veessen.