Frank Boers
Frank Boers Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Kwartje valt de verkeerde kant op voor DTS Ede

23 april 2022 om 19:17 Voetbal

EDE ,,Net als de ontmoeting van een aantal weken geleden bij SVZW, was het bij Nunspeet een wedstrijd met twee gezichten. Alleen waar wij in Wierden wonnen, verliezen wij nu met 3-1’’, keek Arnold Brehler terug.

De DTS Ede trainer zag zijn ploeg een sterke eerste helft spelen. ,,Het enige waar ik ontevreden over was, was het feit dat wij maar een keer scoorden. Een voorzet van Bram Holtman werd door Evert Palm binnen gewerkt. Wij hadden daarnaast een aantal keer de trekker moeten overhalen. Huib Siefkes, Frank Boers en Jasper Verstraten hadden allemaal een of meer kansen.’’ Boers, terug van een lange schorsing, was ingevallen voor de geblesseerd geraakte Remco Speelziek (hamstrings).

,,De tweede helft ging Nunspeet iets anders spelen. In eerste instantie was er nog niets aan de hand. Wel lukte het ons niet meer de vrije Bram Holtman te bereiken. Na een dik uur spelen kwam Nunspeet met een fraai doelpunt vanuit de draai op 1-1 (Marnix Tissingh). Het lukte ons niet meer onder de druk uit te spelen. Ik vond hen ook iets feller en harder. Bij de 2-1 (Dani Schmitz) stond naar mijn mening Ahmed Lak niet helemaal goed. En omdat wij teveel mensen voor de bal hadden, viel ook nog de 3-1 (Emiel Goud).’’

,,Achteraf hadden wij het in de eerste helft moeten beslissen. En een ploeg met een blok met mannen als Ko Snel, Joël van Wijk, Christoph Willemsen en Jasper Verstraten mag geen drie doelpunten tegen krijgen’’, besloot de teleurgestelde Arnold Brehler.

Nunspeet, dat haar zevende wedstrijd op rij won, is nu de nieuwe koploper. CSV Apeldoorn staat op een punt en DTS Ede op twee punten. Zij hebben de wedstrijd tegen SVI nog te goed. Zaterdag komt KHC op bezoek.