De niet goedgekeurde 1-0 van Huib Siefkes.
De niet goedgekeurde 1-0 van Huib Siefkes. Via DTS

Van Gent Finaleweken: Arnold Brehler geniet van zijn DTS Ede

30 april 2022 om 18:53 Voetbal

EDE ,,Ik ben niet alleen tevreden over de 2-0 zege op KHC. Maar ook op de manier waarop wij speelden. Het voetbal was heel verzorgd, met heel veel beweging. Ik moet dan ook zeggen dat ik erg heb genoten van mijn ploeg’’, begon Arnold Brehler zijn terugblik.

,,De eerste helft speelden wij al heel goed. Alleen scoorden niet. Een bal van Huib Siefkes was volgens onze mening achter de lijn. De scheidsrechter zag het anders. Een poging van Evert Palm werd door de keeper gestopt. Ook de rebound van Christoph Willemsen ging er niet in. De opbouw ging veel via de zijkanten. Maar bij de voorzetten of de bezetting voor het doel, was het net niet. Ik heb in de rust aangegeven dat bij dit spel de doelpunten niet konden uitblijven’’, liet de DTS Ede trainer weten.

,,Dat bleek ook. Frank Boers nam de plaats over van Haikaz Vervaart. Dat zorgde voor nog meer diepgang. Een voorzet van Frank werd bij de tweede paal diagonaal binnen geschoten door Huib Siefkes. En Frank stelde even later Evert Palm in staat de 2-0 aan te tekenen. Evert raakte de lat ook nog. Omdat het verdedigend als een huis stond, kwam de zege geen moment in gevaar.’’

Dinsdagavond wacht op eigen terrein de inhaalwedstrijd tegen SVI. Dan heeft DTS Ede de kans het punt achterstand op koploper CSV Apeldoorn goed te maken en de koppositie terug te pakken.

Alle sportverhalen helemaal lezen? Word lid van Ede Stad.nl Premium via edestad.nl/premium.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie