Nasir Azahaf
Nasir Azahaf Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Ede/Victoria wint ‘slechtste wedstrijd ooit’

17 mei 2022 om 21:53 Voetbal

EDE ,,Ik denk de slechtste wedstrijd ooit’’, luidde de eerste reactie van Danny Suitela, na afloop van de ontmoeting tussen Wodanseck en Ede/Victoria. Die uiteindelijk eindigde in een 1-3 zege voor de Edenaren.

,,Het was van beide kanten niet om aan te zien’’, ging de Ede/Victoria trainer verder. Die zag dat zijn ploeg door twee fouten van de doelman van de thuisploeg op 0-2 kwam. Nasir Azahaf en Mohammed Ftatchi wisten te profiteren. Kort voor de rust wist de ploeg uit Wolfheze terug te komen tot 1-2.

,,De scheidsrechter gedroeg zich ook als een clown’’, kon Suitela wel lachen. ,,Bij een beslissing die door de spelers niet werd begrepen, maakte hij telkens het ‘VAR’ gebaar van een beeldscherm. Dat was echt lachwekkend.’’

Na de rust had Ede/Victoria het nog lastig met de hekkensluiter, die over welgeteld een punt beschikt. ,,Doelman Adem Durmus stopte niet alleen een strafschop, maar redde ook nog een keer fantastisch. Hij pakte echte twee punten voor ons.’’ Cornell van Eldik kreeg nog twee keer geel en moest vroegtijdig vertrekken.

Ver in extra tijd besliste Imad Benali de wedstrijd definitief: 1-3. ,,Ik denk dat we deze wedstrijd maar snel moeten vergeten’’, sloot Danny Suitela af.

Zaterdag is er de uitwedstrijd bij Dodewaard.