Afbeelding
Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Harskamp geeft het in een halve minuut uit handen

Voetbal

HARSKAMP De plaatselijke vierdeklasser Harskamp (archieffoto) verloor op eigen veld met 1- 6 van titelkandidaat SEH. Een nederlaag die het in eerste instantie aan zichzelf te wijten heeft.

Eip Janssen

,,Ik ben bijna sprakeloos. Lang ben je minimaal gelijkwaardig aan het sterke SEH. Dan kom je in dertig seconden met 0-2 achter. We verzuimen zelf meerdere kansen te benutten. En zien wegens een handsbal buiten het strafschopgebied ook doelman Guido de Geit met ‘rood’ vertrekken. Het hoort misschien bij het trainersvak. Maar dit heb ik nog nooit meegemaakt ”, sipte Harskamptrainer Collin Oosterholt. De Harskampse ploeg kwam op een 0-1 achterstand na ongeveer 18 minuten spelen. ,,We trappen af, een te korte terugspeelbal en het staat 0-2”, zag Oosterholt tot zijn verbijstering. ,,SEH is slechts eenmaal echt gevaarlijk voor ons doel geweest op dat moment. Michel Hol maakte rond het half uur de verdiende 1-2. Abel Elke Igwbuike krijgt een goede kans maar de doelman staat op de goede plaats. Ook Donovan Rijlaarsdam weet de gelijkmaker niet te scoren”.

Harskamp komt in de tweede helft goed uit de kleedkamer. Abel Elke Igwbuike laat weer een kans onbenut. Ook Lars van Wikselaar ziet een doelpoging van de lijn gehaald worden. ,,Harskamp doet zichzelf echt tekort.” Dan volgt een voor doelman Guido de Geit fataal moment. ,,Een ingooi van ons rond de middenlijn wordt naar Guido de Geit teruggespeeld. De bal is te kort en de doelman probeert te redden wat mogelijk is. Hij krijgt de bal tegen de hand en moet vertrekken. Zijn vervanger Detmar Hardeman is kansloos op de vrijetrap: 1-4. De twee laatste doelpunten waarmee SEH rijkelijk werd beloond zijn van statische waarde. 

,,De nederlaag en einde seizoen is een feit. Deze behoorlijke tik verwerken en zaterdag bij SDS ’55 revanche nemen voor de eerdere vrij kansloze 1-4 nederlaag”, zegt de Harskamp trainer gedecideerd.

Harskamp neemt de vijfde plaats in met 38 punten uit 23 wedstrijden. Zaterdag wordt de competitie besloten in de ‘dorpenderby’ tegen SDS ’55.

advertentie
advertentie