Er viel voor Blauw Geel '55 deze middag weinig te juichen.
Er viel voor Blauw Geel '55 deze middag weinig te juichen. Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Blauw Geel ‘55 voelt zich benadeeld door de scheidsrechter

Voetbal Van Gent Finaleweken 2022

EDE,, Afspraak was de sportieve plicht vervullen. Dus knallen tegen en bij Rood - Wit’58. Het is er na de 0-1 nederlaag niet van gekomen”, baalde Blauw Geel ’55 trainer Marcel van der Hoop.

Eip Janssen

Hij omschreef de wedstrijd in een notendop als ‘kwakkelend’, net als het hele seizoen bij de Edese derdeklasser verloopt.

,,Twee minuten voor tijd geeft de scheidsrechter een strafschop tegen wegens hands. Een van onze verdedigers krijgt de bal op de hak en springt via de arm weg. Het was zo’n geval als onlangs bij Feyenoord - Twente. Waar moet je je arm nu houden en wat is de regel en de interpretatie. Overigens floot de scheidsrechter de hele wedstrijd al zijn eigen spel. Het werd nooit een echte wedstrijd omdat elk duel werd afgefloten. Hij was daarin wel consequent. Maar leuk was het niet”, baalde Van der Hoop. De benutte strafschop (Marijn van Meerveld) zorgde voor de winst voor Rood – Wit ‘58. 

De Edese trainer was wel zo eerlijk te zeggen dat zijn ploeg deze middag niet heeft gebracht wat er werd verwacht. ,,Je speelt de laatste drie wedstrijd goed. Dat was vanmiddag in Putten zeker niet het geval. Ik heb een paar kleine mogelijkheden genoteerd. Je zag dat Rood-Wit’58 op een gegeven moment ook de 0-0 ging koesteren. Voor hen is elk punt belangrijk om P/D wedstrijden te ontlopen. Ik denk dat Blauw Geel ’55 dit seizoen te wisselvallig is geweest. Het gaat allemaal als een nachtkaars uit. Aan mij te zorgen dat onze supporters zaterdag tegen Veenendaal een mooie wedstrijd te zien krijgen”, sluit de Blauw Geel ’55 trainer af.

Blauw Geel ’55, dat volgende week Veenendaal ontvangt, staat nu op de negende vrijwel zeker veilige plaats.

advertentie