Afbeelding
Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: ZVV Ede hoopt nog op kampioenschap

27 mei 2022 om 23:16 Voetbal Van Gent Finaleweken 2022

EDE ZVV Ede heeft bij OACN Boys (Spijkenisse) een 10-4 overwinning behaald. Daarmee blijft ZVV Ede druk  uitoefenen op ZVV Eindhoven dat er qua verliespunten iets beter voorstaat. 

Eip Janssen

ZVV Ede nam al snel in Spijkenisse een 0-1 voorsprong. Een perfecte lob van Achraf Benahmed werd door Ilias Joubid op waarde geschat. Na de 0-2 (Mohammed Hazzat) scoorde de thuisclub vrij snel de 1-2. Binnen zeven minuten lag ook de gelijkmaker achter de Edese doelman: 2-2.

Daarna zette de Edese eerste divisionist door. Rafael Boer en Achraf Benahmed scoorden: 2-4. ZVV Ede kwam door een individuele actie van Youssef Hadi zelfs op 2-5. Het was daarna doelman Alpay Yuzgec, die deze week bij ZVV Ede verlengde, die de OACN Boys aansluitingstreffer voorkwam. ZVV Ede zag de thuisclub een rode kaart ontvangen en speelde met een man meer. Mohammed Hazzat wist te profiteren door de 2-6 te laten aantekenen.   

In de tweede helft maakte de thuisclub uit een snelle counter de 3-6. Hazzat maakte daarna zijn derde en voor ZVV Ede het zevende doelpunt: 3-7. Dat liet Youssef Hadi niet op zich zitten en verhoogde de score naar 3-8. Wederom uit een man meer situatie waarvan ZVV Ede optimaal profiteerde. Het was Hadi die ook zijn derde treffer van het duel maakte: 3-9. Nadat OACN Boys de stand op 4-9 bracht stelde Mohammed Hazzat de eindstand op 4-10. Een voor ZVV Ede goede en verdiende zege.

ZVV Eindhoven versloeg na een 1-3 achterstand het als derde geklasseerde ZVG/Cagemax met 5-3. In de laatste twee wedstrijden moet ZVV Eindhoven nog een misstap maken.

De stand in de eerste divisie is nu dat ZVV Ede koploper blijft met 19-51. ZVV Eindhoven volgt met 18-49. ZVV Ede kan volgende week afwachten of ZVV Eindhoven tegen hekkensluiter LZV/Kuypers geen fouten maakt.  ZVV Ede sluit de competitie op vrijdag 10 juni af met een uitwedstrijd bij Sportclub Olympic in Westervoort. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie