Het publiek genoot met volle teugen van ZVV Ede
Het publiek genoot met volle teugen van ZVV Ede Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: ZVV Ede speelt directe concurrent volledig weg

23 april 2022 om 08:54 Voetbal Van Gent Finaleweken 2022

EDE ZVV Ede heeft er vrijdagavond in een bomvolle sporthal er geen gras overlaten groeien. Het op de derde plaats staande ZVG/Gagemax werd met 5-1 weggespeeld.

De koploper in de eerste divisie landelijk zaalvoetbal telt nu nog één grote concurrent en dat is ZVV Eindhoven. Deze ploeg heeft vijf punten achterstand op de Edese zaalvoetbaltrots maar ook een duel minder gespeeld. De Eindhovenaren komen vrijdagavond 20 mei naar Ede toe. Dan wordt vrijwel zeker beslist of ZVV Ede volgend seizoen eredivisionist is. Dat het een topper in de eerste divisie was bleek niet alleen uit de overvolle afgeladen tribunes met toeschouwers. Ook de Nederlandse zaalvoetbalbondscoach Max Tjaden was aanwezig. En moet hebben genoten.

ZVV Ede koos in de beginfase om de tegenstander iets te laten komen en met mooie aanval de verdediging van ZVG/Gagemax te testen. Dat leverde binnen zes minuten een 1-0 voorsprong op door een doelpunt van Mohammed Hazzat. Edese kansen kwamen er via Ilias Joubid maar het was ‘net niet’. Dat liet de Edese schutter niet op zich zitten en in de achtste minuut punterde Joubid van afstand raak: 2-0.

De Edese zaalvoetballiefhebber werd getrakteerd op schitterende staaltjes voetbal. Ino Wolters had pech dat de goede ZVG/Gagemax doelman een paar keer handelend optrad. Waar verwacht werd dat ZVV Ede de score zou verhogen, waren het de gasten die in de 23e minuut op 2-1 kwamen. Doelman Alpay Yüzgeç leek nog te redden maar was tegen de rebound van Felix Verhaar kansloos.

Jan Randewijk (midden) middelpunt van festiviteit in de rust van ZVV Ede - ZVG/Gagemax                    Theo Beumer

In de pauze werd Jan Randewijk in het zonnetje gezet door loco - burgemeester Peter de Pater.

ZVV Ede was niet aangeslagen en ging in de tweede helft door waar het was geëindigd. Met mooi combinatie spel een gat in de Gorinchemse verdediging zoeken. Na wat pogingen (Yordi Orriëns en Hicham Haouat) was het Achraf Benahmed die de 3-1 liet aantekenen. Mohammed Hazzat werd vrijgespeeld maar zag dat zijn medespeler er nog beter voorstond en was niet zelfzuchtig en schoof op tijd af.

De gasten wisten niet te profiteren van een even wat mindere fase van ZVV Ede. Er werd te gehaast geschoten of de Edese doelman stond een tegentreffer in de weg. Misschien wel mooiste moment van de wedstrijd was een aantal passeerbewegingen van Mohammed Hazzat, waar de spelers van ZVG/Cagemax bijna radeloos van werden. Het leverde echter geen score op.

De 4-1 bleef echter niet uit en Mohammed Hazzat was nu wel de schutter. Een prachtig doelpunt dat veel applaus oogstte van de toeschouwers. Na een mooie combinatie tussen Ilias Joubid en Haouat stelde de laatste de eindstand op 5-1 vast. In de slotfase had ZVV Ede de score zeker hoger kunnen laten uitvallen als zorgvuldiger was gereageerd op het feit dat de gasten met een meevoetballende ‘vliegende keep’ gingen spelen. Van grote afstand werd geprobeerd te scoren maar de ballen misten zuiverheid.

ZVV Ede deerde het weinig en werd na afloop overladen met complimenten. De toeschouwers namen de spelers op de schouders alsof het kampioenschap voor de ploeg van coach Anouar Thigadouini al binnen is. ZVV Ede speelt volgende week niet en gaat vrijdag 6 mei op bezoek bij Excelsior ’31 in Rijssen.

Rechts Wethouder Peter de Pater, Jubilaris Jan Randewijk en oud-arbiter Henk van Ettekoven