Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Fortissimo laat zich de kaas niet van het brood eten

23 april 2022 om 18:40 Voetbal Van Gent Finaleweken 2022

EDE Fortissimo (archieffoto) heeft bij SDOO (Heteren) een 1-5 zege behaald. Een herstel na twee eerdere nederlagen op rij.

Eip Janssen

,,Het was in de eerste helft best een lastige wedstrijd. Ik vond dat wij niet altijd even goed stonden. De greep op de wedstrijd werd niet echt waargemaakt. Dat ging in de tweede helft veel beter”, keek Fortissimo trainer Paul Bremer terug. Fortissimo kende een wat turbulente week. ,,We hebben elkaar even diep in de ogen gekeken. Dat was nodig om de blik weer een kant op te krijgen”, aldus Bremer. Het kringgesprek had effect want binnen tien minuten zag Bremer zijn topscorer Anass el Hassnaoui koppend de 0-1 scoren. ,,Dat was na een corner en een rebound waarbij onder andere Stan Buitenhuis bij betrokken was. Dan kom je na ruim een half uur toch op 1-1 omdat we SDOO te veel ruimte gaven. Hun schutter kreeg rand 16 meter alle tijd om aan te leggen”, sipte Bremer.

In de rust zette de Fortissimo trainer zijn team iets om. ,,Ik ga de verdediging opdracht wat meer in te schuiven. Dat lukte wonderwel. Al binnen twee minuten wist Lars Haalboom de 1-2 te scoren. Daarna zag je ons beter worden en het geloof bij SDOO wegebben.” De 1-3 kwam ook op naam van Lars Haalboom. ,,Daarna duurde het even alvorens Fortissimo de 1-4 scoorde. Een combinatie tussen Dani Tanalepy en Dennis Veer werd door eerstgenoemde benut. De 1-5 was een strafschop benut door Dennis Veer. Een terecht gegeven strafschop omdat een speler van ons werd neergelegd”, aldus Paul Bremer.

Fortissimo neemt in de vierde klasse nu de derde plaats in. Koploper WAVV is met 17-49 uit het zicht. FC Lienden met 17-42 is binnen handbereik voor de Edenaren met 18-40. ,,De opdracht is nacompetitievoetbal veilig te stellen. Daarnaast hoop ik dat een aantal geblesseerde spelers terugkomt. In de beslissende fase van de competitie en mogelijk nacompetitie heeft Fortissimo iedereen hard nodig”, besluit de trainer.