Het winnende VZC Veenendaal
Het winnende VZC Veenendaal Theo Beumer

Eerste FC Bordeauxboys internationale zaalvoetbaltoernooi geslaagd

29 mei 2022 om 22:46 Voetbal

EDE ZVC Veenendaal heeft de eerste editie van het internationale zaalvoetbaltoernooi om de Bordeaux Cup gewonnen. In de Van der Knaap Topsporthal waren de Veenendalers in de finale te sterk voor het Belgische JFS Hoboken.

Organisator Redouan Hazzat had voor deze eerste editie, zondag 29 mei sterk deelnemersveld bij elkaar gekregen. Voor het )17 internationale zaalvoetbaltoernooi waren naast de ‘buren’ FC Bordeauxboys uit Ede en ZVC uit Veenendaal, teams uit Venlo, Emmeloord, Amsterdam, Roermond en de Belgische teams FT Antwerpen en JFS Hoboken aanwezig.

Rond 12.00 uur werd, na een mooie opkomstshow, de aftrap verricht door FC Bordeauxboys tegen FC Emmeloord waarbij FC Bordeauxboys aan het langste eind trok. Hierna volgde de wedstrijd tussen ZVC(Veenendaal) en Tigers Venlo. ZVC kwam op 1-0 via Ayoub ben Ghemmart. In de laatste minuut kreeg ZVC nog geel en ging Venlo met een vliegende keeper spelen. Deze 5 tegen 3 situatie resulteerde nog in de gelijkmaker: 1-1.

In poule A ging het verder tussen FC Bordeauxboys en FT Antwerpen. In de onderlinge wedstrijd was FT Antwerpen het sterkst en ging als poulewinnaar door naar de finale met FC Bordeauxboys als tweede naar de andere kruisfinale.

In de andere poule werd het spannend. ZVC (Veenendaal) moest nu winnen om in de race te blijven. ,,Je zag dat de jongens een doel hadden”, vertelt teambegeleider Teus Nieboer. ,,De wedstrijd tegen JFS Hoboken bleef lang op 0-0 steken, maar ZVC ging geen rare dingen doen en hield de focus. Dit resulteerde in een mooie 1-0 van Bilal Saidi in de slotminuut.”

Door het gelijkspel van Tigers Venlo tegen Lesley Boys was ZVC ineens koploper in poule B. In de laatste wedstrijd in de poule tegen Lesley Boys zetten Younes Bagdadi en Ayoub ben Ghemmart de Veenendalers al snel op een 2-0 voorsprong. Na de 2-1 maakte Imran El Hamdauoi aan alle onzekerheid een einde met de 3-1. Dat Lesley Boys in de laatste seconde nog de 3-2 maakte, kon de eerste plaats van ZVC in poule B niet meer in gevaar brengen.

De strijd om plek twee ging in de laatste wedstrijd tussen Tigers Venlo en JFS Hoboken. Hier trok het Belgische Hoboken aan het langste einde.

HALVE FINALE De halve finale was een mooi duel tussen Ede en Veenendaal of te wel FC Bordeauxboys tegen ZVC Veenendaal. De andere halve finale ging tussen de Belgische teams FT Antwerpen en JFS Hoboken.

In de eerste halve finale schoot ZVC uit de startblokken met een snelle 1-0 door Younes Bagdadi. FC Bordeauxboys, aangespoord door een fanatieke schare supporters, probeerde het wel maar liep zich stuk op rots in de branding Nathan Faber en de uitblinkende keeper Robbin Nieboer. Zo kon ZVC door doelpunten van wederom topscorer Younes Bagdadi en Bilal Saidi uitlopen naar 3-0. Twee doelpunten met een assist van Robbin Nieboer door middel een verre uitworp.


De beker is in Veenendaalse handen. - ZVC Veenendaal

,,ZVC ging tot het uiterste en kwam al snel op vijf overtredingen te staan. De zesde zou een tienmetertrap worden, die ze voor de halve finale mochten oefenen op de keeper van het Nederlands zaalvoetbalteam Manuel Kuijk”, vertelt Nieboer. ,,Extra knap was het dat er in de resterende tijd geen overtreding meer werd gemaakt. FC Bordeauxboys scoorde nog de 3-1 maar dat was te weinig. Door wat problemen met de tijdswaarneming liep het scorebord niet helemaal goed, maar gelukkig hadden de scheidsrechters de tijd goed bijgehouden. Zo kwam de voorspelling van Redouan Hazzat eerder deze week uit dat ZVC geen gek figuur zou slaan in dit deelnemersveld.”

Organisator Redouan Hazzat sprak van een toptoernooi. ,,Jammer dat wij de finale niet haalden. Maar dat neemt het plezier dat alle 017 zaalvoetballers vandaag hadden niet weg. Het was een uitermate sportief toernooi. De onderlinge sfeer geweldig. Het samen het toernooi afsluiten met een maaltijd bij De Halte was ook een succes”, sluit Hazzat tevreden af.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie