De beste man van het veld (rechts) Ahmet Kiliç  en invaller Elmeris Avdic moeten de dreun 'degradatie'nog verwerken.
De beste man van het veld (rechts) Ahmet Kiliç en invaller Elmeris Avdic moeten de dreun 'degradatie'nog verwerken. @Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Doek gevallen voor FC Jeugd, volgend seizoen derde klasse

12 juni 2022 om 18:56 Voetbal

EDE FC Jeugd daalt na de 3-5 nederlaag tegen het Amersfoortse VVZA in de eerste nacompetitie ronde af naar de derde klasse. Dat is de slotconclusie na een 120 minuten durend heroïsch gevecht.

Eip Janssen

Hoe anders had het kunnen lopen. FC Jeugdtrainer Mohammed Mouhouti kon het nauwelijks bevatten. ,,Eigenlijk is dit de rode draad van het gehele seizoen. Ik denk dat wij het in het eerste kwartier misschien al hadden kunnen afmaken. Ik telde drie of vier echt goede kansen. Maar het was steeds ‘net niet’, om moedeloos van te worden. Toch kan ik mijn ploeg weinig verwijten. Er is keihard voor een goed resultaat gevochten”, oordeelde hij.

Maar hoe anders had de wedstrijd kunnen en misschien wel moeten lopen? In de eerste minuut kreeg FC Jeugd, na een briljante pass van Ahmet Kiliç een dot van een kans. Mustafa Tirgil kon de bal net niet goed verwerken. Drie goede kansen lieten de Edenaren daarna liggen. Maar ook VVZA-speler Maik van Elst, die ontsnapte werd met een goede sliding door Nouaman Botaarourt van scoren afgehouden. Beide ploegen kregen kansen maar gescoord werd er niet. Een 0-0 ruststand had ook 3-2 voor de thuisclub kunnen en misschien wel moeten zijn. 

 ,,Als, als… Je weet nooit hoe het loopt. We waren soms te gehaast in de acties. Maar je zegt het terecht in de eerste helft voetbalden we goed’’, keek trainer Mouhouti terug op het duel. In de tweede helft kwam FC Jeugd matig uit de kleedkamer. De gasten roken kansen en scoorden tweemaal via Yannick Vink en Maik van Elst: 0-2. ,,De reden waarom we zo slecht uit de kleedkamer kwamen heb ik niet. Er gebeurde in de rust niets anders dan we normaal ook doen. Ik vond de doelpunten vermijdbaar. We lieten in tegenstelling tot anders achterin een paar steekjes vallen. Wel ben ik blij dat de ruggen werden gerecht en niet opgegeven”, ging Mouhouti verder. Hij zag FC Jeugd de aanval kiezen. Anass Lahnine zorgde voor hoop in de Edese harten. Een schot van een meter of twintig, werd onderweg iets aangeraakt en zeilde onhoudbaar in de bovenhoek: 1-2. FC Jeugd kreeg kansen maar Anass Lahnine was te eerlijk in één op één duel. Hij liet zich niet vallen maar zag zijn lob net over gaan. 

STRAFSCHOP GEMIST Met nog een minuut of twintig te gaan liet invaller Kemal Kandemir de VVZA-verdediging zijn hakken zien. Hij werd aangetikt en de terecht gegeven strafschop werd door de beste man aan FC Jeugdzijde (samen met Achraf Benahmed) Ahmet Kiliç, gelijk aan  zaterdagavond Memphis Depay, onbenut gelaten. 

,,Dat kan zelfs een goede speler als Ahmet overkomen. Sterk van de ploeg dat zij de rug rechten en alsnog langszij kwamen. De bal kwam hoog het strafschopgebied in waar de keeper van VVZA twijfelde. Dat deed Anass Lahnine niet en hij scoorde de 2-2”, analyseerde Mouhouti. Hoewel beide ploegen kansen kregen was een verlenging van twee keer vijftien minuten noodzakelijk. Verantwoordelijk daarvoor was doelman Özkan Yilmaz die in de slotfase een geweldige redding verrichte op een schot van een VVZA-speler. ,,Ik was even bang dat dat de genadeklap was. Maar Özkan liet zien één van de beste doelmannen in onze klasse te zijn”, oordeelde de FC Jeugdtrainer. 

In de verlenging werd het een loterij. Beide ploegen hadden het nodige gegeven en liepen op het tandvlees. Kemal Kandemir had de 3-2 kunnen scoren, maar het doelpunt aan de andere kant. VVZA-speler Maik van Elst scoorde tweemaal: 2-4. ,,Ilker Özturk benutte nog een strafschop: 3-4. Daarna moesten we alles of niets gaan spelen. Het werd niets was die VVZA-spits (Maik van Elst) scoorde weer: 3-5”, sipte Mouhouti. 

De FC Jeugd-spelers gaven niet op en waren nog een paar keer dicht bij een aansluitingstreffer. Maar met de 3-5 gingen de spelers teleurgesteld naar de kleedkamer. Volgend seizoen is spelen in de derde klasse noodzakelijk.

,,Hoe ik terugkijk? Dan maak ik een verschil tussen deze wedstrijd en de degradatie. Dat is natuurlijk voor spelers en staf nooit een fijn gevoel. FC Jeugd is een fijne club waar ik met hart en ziel hart alles voor heb gegeven. Ik denk dat er vele wedstrijden zijn geweest waarin het ‘net niet’ was. Nipt verlies of een gelijkspel in de slotfase. FC Jeugd had eigenlijk niet in deze nacompetitie mogen belanden. Maar voor ‘had’ koop je niets. Ik hoop dat mijn opvolger (Anass Lakhal, red.) snel de boel weer op de rit krijgt. Ik zal met plezier en warmte aan FC Jeugd blijven terugdenken”, sluit de sympathieke naar het Utrechtse DVSU vertrekkende Mohammed Mouhouti af. 

Bron video: Peter Tijssen


.
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie