Kemal Kandemir (16) op de rug gezien scoort de bevrijdende 2-1.
Kemal Kandemir (16) op de rug gezien scoort de bevrijdende 2-1. Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: Strijdend FC Jeugd sleept punten binnen in blessuretijd

29 mei 2022 om 17:27 Voetbal Van Gent Finaleweken 2022

EDE ,,Het kwam uit de tenen. Ongelooflijk hoe FC Jeugd als team heeft gestreden. De 2-1 zege op PVCV uit Vleuten was verdiend. Maar je wordt er echt ouder van”, schaterde Hakan Yilmaz na afloop opgelucht.

Eip Janssen

,,Bijna acht minuten in blessuretijd is invaller Kemal Kandimir de reddende engel. Een gouden wissel? Dat roepen ze ook niet als het niet lukt. Nee, ik ben blij voor de club en het team dat het eindelijk gelukt is. Na de 1-1 uit een ongelukkig eigen doelpunt van Sercan Raaijen dacht ik even: toch niet weer. FC Jeugd heeft al zo vaak in de slotfase een tegenslag moeten incasseren. Met deze zege zijn we van de laatste plaats af. Die is overgedaan aan Nieuw Utrecht. Maar we hebben nog niets. Volgende week (Tweede Pinksterdag, red.) moeten we bij Soest nog flink aan de bak. Ik ben ervan overtuigd dat P/D voetbal haalbaar is”, vult FC Jeugd trainer Mouhouti aan. Hij kon door blessures niet beschikken over Gökhan Yilmaz en Atakan Keskin. Ook de geschorste aanvaller Mustafa Tirgil werd gemist. ,,Ik kijk wie er wel zijn. Deze spelers genieten mijn vertrouwen. Ik klaag nooit over afwezige spelers. Dit team heeft van begin tot einde geknokt voor een goed resultaat. Dat koester ik”, gaat Mouhouti verder.

GOUD WAARD DEZE TRAINER ,,Ik onderschrijf de woorden van onze trainer. Hij is goud waard voor dit team. Altijd positief ingesteld, ondanks dat het bij FC Jeugd niet echt soepel loopt. Wel ben ik blij dat Ahmet Kiliç het ondanks zijn schouderblessure aandurfde. Wat een klassespeler”, oordeelde Hakan Yilmaz. Dit duo was in de slotfase al; bijna bij de 2-1. ,,Ik kwam over links op en had een aardige kans. Maar ik zag Ahmet er nog beter voorstaan. De pass werd net onderschept”, baalde de linkervleugelverdediger nog. Dat Kemal Kandimar seconden later alsnog de 2-1 scoorde voelde in alle opzichten als een opluchting”, lachte Yilmaz alweer.

FC Jeugd ging vanaf de aftrap op zoek naar de openingstreffer. Elmeris Avdic en Anass Lahnine kregen mogelijkheden. ,,het was vaak ‘net niet’. Dat is het hele seizoen al een probleem. We hebben 24 maal gescoord en slechts veertig doelpunten tegen. In dat opzicht doen we het als team gewoon goed. Een behoorlijke voorsprong betekent dat je achterin rustiger kunt spelen. Maar laat duidelijk zijn dat elke speler graag wil scoren. Maar een gemiste kans blijft vaak langer hangen dan een treffer”, merkte Yilmaz terecht op. Omdat de gasten zich ook niet verstopten, waren de kansen over en weer aanwezig. De uitstekend fluitende scheidsrechter Rob Wassink zag in een duel waarin Avdic in het strafschopgebied onderuitging niets. Wel later in de wedstrijd in een stevige tackle van Kiliç op het middenveld. Een gele kaart en mogelijk een schorsing voor de onmisbare FC Jeugdspeler lijkt het vervolg. ,,Hij nam naast de bal ook het been mee”, was de leidsman in de rust gedecideerd. ,,Ik hoop dat er beelden van zijn”, verwees hij lachend naar het bijgaande videoverslag. ,,Elke week zo’n scheidsrechter zou een verademing zijn”, werd aan FC Jeugd kant na afloop terecht opgemerkt.

In de tweede helft stormde FC Jeugd op jacht naar de openingstreffer. ,,Dat lukte via Anass Lahnine. Op dat moment hoorden we ook dat concurrent Nieuw Utrecht tegen DCG achterstond. Hoewel je eerst zelf moet winnen, volg je de geluiden vanaf de kant natuurlijk wel”, verklaarde Hakan Yilmaz. ,,Ik sluit me daar volledig vanaf. Je moet eerst naar je eigen ploeg en het resultaat kijken. Na afloop maak ik dan de balans wel op”, oordeelde de FC Jeugd trainer.


De gehele FC Jeugd ploeg gaat uit zijn dak na de 2-1.                                                                     Theo Beumer

KARAKTER Nadat Anass Lahnine de kans op de 2-0 liet liggen, leek het onheil over de thuisclub afgeroepen. Eerst werd doelman Öczan Yilmaz in een duel met een PCVC-speler behoorlijk geraakt. Al strompelend kon hij de wedstrijd gelukkig uitspelen. Met nog zo’n 20 minuten te spelen weer het ‘zal toch niet’ scenario aan Edese kant. Een voorzet van rechts leek een prooi voor doelman Yilmaz, maar de communicatie met verdediger Sergen Raaijen was ongelukkig. De bal verdween in het Edese doel:1-1.

,,Een geweldige domper maar daarna werd karakter getoond”, blikten Hakan Yilmaz en Mohammed Mouhouti terug. Zij zagen eerst Anass Lahnine een teenlengte tekortkomen voor de 2-1. Kemal Kandimir werd ingebracht met een ’gouden wissel’ als predicaat achteraf. De 2-1 werd gevierd alsof de redding voltooid was. ,,De vreugde was groot. Eindelijk zat het FC Jeugd acht minuten in blessuretijd een keer mee. De reddingsboei is nabij. Maar uiteindelijk moeten er nog minimaal negentig minuten gespeeld worden om te weten wie in de P/D wedstrijden onze eerste tegenstander is. In geval we op de voorlaatste plaats eindigen beginnen we in ieder geval met een thuiswedstrijd tegen een derdeklasser”, sluit Mouhouti af.

De stand in de tweede klasse West i met nog een spel ronde te gaan is dat FC Jeugd twaalfde staat met 23-17. Nieuw Utrecht sluit de ranglijst met 23-15. Het doelsaldo is +40 in het voordeel van FC Jeugd. Een gelijkspel lijkt al voldoende, bizarre uitslagen daargelaten.


Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie