Theo Beumer

Van Gent Finaleweken: FC Jeugd breekt de ban en wint

24 april 2022 om 17:48 Voetbal Van Gent Finaleweken 2022

EDE FC Jeugd wist bij SV Nieuw Utrecht een even verdiende als duidelijke 0-4 zege te behalen.

Eip Janssen

,,De ban is gebroken, de eerste seizoenzege is binnengehaald. We zijn er vele wedstrijden dichtbij geweest, maar deze keer lukte het”, was FC Jeugd trainer Mohammed Mouhouti oprecht blij. ,,Niet voor mijzelf maar voor de spelers en club. Zij blijven erin geloven. Vrijdagavond 15 spelers op de training die er echt zin in hadden. En dat is tegen mededegradatiekandidaat SV Nieuw Utrecht ook waargemaakt”, ging de trainer verder. Hij zag zijn ploeg de hele wedstrijd heer en meester zijn. ,,In de twaalfde minuut liet Anass Lahnine de kans op de eerste treffer liggen. Hij wist een strafschop niet te verzilveren. De kansen bleven komen. Je denkt onwillekeurig toch even: het zal niet weer.”

Maar binnen het half uur bracht Ilker Öztürk FC Jeugd op 0-1”, glimlachte Mouhouti. Met een 0-2 voorsprong ging FC Jeugd de kleedkamer in. Het was Hakan Yilmaz die scoorde. ,,De spelers waren zo blij. Je merkte gelijk dat er wat van ze afviel. In de tweede helft werd het snel 0-3 door een benutte strafschop van Öztürk.”

De 0-4 ook een strafschop werd deze keer wel benut door Anass Lahnine. ,,De thuisclub gooide al snel in de tweede helft de handdoek. Met meerdere overtredingen werd ons spel ontregeld. Maar met de benutte strafschoppen lieten we zien niet onder de indruk te zijn. FC Jeugd is Nieuw Utrecht nu tot op drie punten genaderd. Ik denk nog steeds dat wij minimaal P/D wedstrijden kunnen bereiken. De instelling is goed en mijn spelers gaan er alles aan doen, tweedeklasser te blijven”, sluit Mouhouti gedecideerd af. Bij FC Jeugd maakte de pas16-jarige Arda Adiguzeloglu zijn debuut. Hij speelt normaliter in JO16.

De stand in de tweede klasse is nu dat FC Jeugd 18-9 heeft en Nieuw Utrecht op 17-12 staat. De overige ploegen hebben minimaal 9 punten voorsprong.