Evert Bouw is weer hersteld na een knieoperatie.
Evert Bouw is weer hersteld na een knieoperatie. Theo Beumer

SDS ’55 tankt zelfvertrouwen richting eerste competitiewedstrijd

10 september 2022 om 18:27 Voetbal

WEKEROM ,,Natuurlijk ben ik content met de 5-0 zege op Kesteren. Maar ik beschouw de bekerstrijd echt als een goede voorbereiding op de eerste competitiewedstrijd. Dan tegen Barneveld moet het team er staan”, opende SDS ’55-trainer Gerwin Dekker kort na afloop.

Eip Janssen

De Voorthuizenaar kon weer beschikken over de vrijwel herstelde Evert Bouw. ,,Daar ben ik blij mee. Hij is een speler die dit team goed kan gebruiken. Ze zeggen wel eens dat Evert (Bouw, red.) voor twee werkt. Maar dat geldt ook voor de overige spelers. Ik ben over de inzet van het team super tevreden”, gaat de trainer verder.

SDS ‘55 kwam  op voorsprong nadat Evert Bouw in het strafschopgebied gevloerd werd. ,,De strafschop werd genomen door Jort van den Hudding die niet scoorde. Maar Gerben van Donselaar was er als de kippen bij om alsnog de rebound binnen te tikken:1-0”, had Dekker gezien. De 2-0 kwam op naam van Rick Roelofsen. Een boogbal werd door Gerben van Donselaar panklaar gelegd.

,,Daarna een fase in het laatste kwartier waarin SDS ’55 slordig was en wat meer balverlies. In die periode hield doelman Michael Mulder ons op de been. Daar heb ik in de rust wat van gezegd. En de ploeg heeft zich de tweede helft uitstekend aan de afspraken gehouden”, oordeelde Gerwin Dekker. 

Hij zag Jort van den Hudding, Jaap-Evert Roelofsen en Rick Roelofsen de eindstand op 5-0 zetten. ,,Zaterdag wacht een uitwedstrijd bij Terschuurse Boys. Om in de beker verder te gaan moet worden gewonnen. Hoewel ik de beker echt wel serieus neem, is mij er meer aangelegen met een goed gevoel de eerste competitiewedstrijd tegen Barneveld te starten. Daar is mijn hele opbouw op geënt”, eindigde de trainer.

In de poule gaat Terschuurse Boys met zes punten aan kop. SDS ’55 telt twee punten minder.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie