Gerwin Dekker, archieffoto is de nieuwe trainer van SDS '55.
Gerwin Dekker, archieffoto is de nieuwe trainer van SDS '55. Pauw Media

Slagvaardig SDS ’55 heeft snel een nieuwe trainer

21 december 2021 om 11:55 Voetbal

WEKEROM De uit Voorthuizen afkomstige Gerwin Dekker (47) is volgend seizoen trainer van vierdeklasser SDS ’55. Hij tekent voor één jaar en volgt de vertrekkende Martin Speelziek op.

door Eip Janssen

,,Gerwin Dekker, nu nog trainer bij Barneveld, is geen onbekende voor SDS ’55. Drie jaar geleden was hij ook in beeld als trainer. Toen is een andere keuze gemaakt. Maar als trainer van Barneveld viel ons viel zijn spel in positieve zin op. Ondanks dat de resultaten misschien niet altijd even goed zijn”, aldus Edgar Meijer, bestuurslid voetbaltechnische zaken bij SDS ’55.

,,Ik ben blij met de keuze van SDS ’55. Ik wilde graag in deze regio blijven trainen en daar past SDS ’55 goed in. Ik heb inderdaad drie jaar geleden al gesprekken gevoerd. Dat toen de keuze niet op mij viel doet niets af aan het feit dat ik ze ben blijven volgen. Onze laatste competitiewedstrijd was 4 december tegen SDS ’55 (1-6 verlies, red.). De spelopvatting die ik zag is iets wat ik ook voor ogen heb’’, opent Dekker, in het dagelijks leven adviseur in de liftindustrie. De Voorthuizenaar is blij met de keuze van SDS ’55. ,,Ik had meerdere ijzers in het vuur. Maar heb een ander gesprek afgezegd. Ik speel geen clubs tegen elkaar uit. Deze spelersgroep ken ik natuurlijk al als onze tegenstander. Ik ken ook de huidige trainer (Martin Speelziek) goed. Dus informatie genoeg. Hoe ik als trainer ben? Ik sta daar waar de situatie om vraag. Tijdens wedstrijden ben ik altijd rustig. Ik steek veel tijd in de voorbereiding. Mocht er iets veranderd moeten worden is de aanvoerder mijn eerste aanspreekpunt. Ik overleg graag en goed met de spelersgroep. Maar uiteindelijk neem ik wel de eindverantwoordelijkheid.”

,,Maandagavond zijn de laatste gesprekken met twee kandidaten gehouden. Daar was ook een spelersvertegenwoordiging bij. Gezamenlijk is gekozen voor Gerwin Dekker. Mede omdat de selectie graag de lijn wilde doorzetten die dit seizoen is gekozen met de huidige trainer. Voetbaltechnische zaken zijn belangrijk maar ook de menselijke aanpak. SDS ’55 krijgt een jonge selectie omdat in de jeugd veel talent zit. Dekker brengt op dat gebied in onze ogen veel ervaring mee. Hij heeft zelf op niveau bij Lunteren en VVOG gespeeld. Ook belangrijk vinden wij het dat een trainer vrij honkvast is. Gerwin Dekker is vier jaar hoofdtrainer bij VV Barneveld en drie jaar assistent bij Hoevelaken geweest. SDS ’55 is een club die gedijt bij contiuniteit”, sluit Meijer af.

,,Ik heb er ongelooflijk veel zin in. Natuurlijk hoop ik dat SDS ’55 promoveert. Maar deze vierde klasse C is zo sterk. Mocht promotie uitblijven kan ik de komende seizoenen proberen dat te bereiken met een leergierige selectiegroep. Uitgangspunt is dat ik een aantal jaren bij de club blijf. Het is zeker mijn intentie”, sluit Gerwin Dekker gedecideerd af.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie