Afbeelding
Henk Hutten

SDS ‘55 gaat in slotfase bij De Veluwse Boys ten onder

30 oktober 2021 om 18:40 Voetbal

WEKEROM ,,Met 1-0 verliezen bij De Veluwse Boys is niet wat ik als trainer had gewild. Maar over de inzet en instelling ben ik ondanks de nederlaag erg tevreden”, opende SDS ’55 trainer Martin Speelziek.

door Eip Janssen

De Wekeromse trainer moest wat puzzelen zijn formatie op orde te krijgen. ,,Jaap - Evert Roelofsen is voor twee wedstrijden geschorst na zijn rode kaart van vorige week tegen Achterveld. Ook Anko Klok, Matthijs van de Kamp en Jort van den Hudding waren afwezig. Eigenlijk mijn hele middenveld. Maar dan zie je dat spelers als Casper Kingma en Eric Meijer gewoon goede selectiespelers zijn die moeiteloos ingepast kunnen worden.”

Zowel in de eerste als tweede helft kreeg SDS ’55 de beste kansen. ,,Maar bij ons was het net niet. Terwijl de thuisclub uit misschien drie kansen een keer wel scoorde. En dat in de slotfase. Zo’n klap komt hard aan. Zeker omdat Lennart Ploeg in de slotminuut op een of twee meter voor het doel de gelijkmaker op de schoen had. Hij schoot laag in plaats van in de kruising te knallen”, sipte Speelziek. ,,Natuurlijk was ik dan met een punt tevreden geweest. Maar eerlijk gezegd had alleen SDS ’55 recht op een zege. Maar wie niet zelf scoort wint ook niet”, besluit de SDS ’55 trainer.

Zaterdag speelt SDS ’55 thuis tegen EFC ’58. Een ploeg die op de ranglijst de tweede plaats in neemt. SDS ’55 staat negende.

Alle sportverhalen helemaal lezen? Word lid van Ede Stad.nl Premium via edestad.nl/premium

Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie