Theo Beumer

Bittere nederlaag van SDS ’55 op eigen veld

23 oktober 2021 om 18:04 Voetbal

WEKEROM De 0-3 nederlaag van SDS ’55 op eigen veld tegen SEH kwam aardig aan. Daarnaast werd Jaap-Evert Roelofsen met een rode kaart naar de kleedkamer gezonden.

door Eip Janssen

,,Een naar mijn smaak te zware straf. Het was een fors duel op het middenveld waarbij je de voet van Roelofsen tegen de scheenbeschermer van de tegenstander hoorde komen. De scheidsrechter zag dat anders en trok, ook tot verbazing van SEH, de rode kaart. Hij meende gezien te hebben dat de voet werd geraakt. Dan moet je daarbij neerleggen hoewel de straf zwaar was”, ging Speelziek verder. Te meer omdat de wissel (Anko Klok, red.) voor de licht geblesseerde Roelofsen al klaar stond. SDS ’55 kwam wat ongelukkig binnen een kwartier op een 0-1 (Rowin Moerenhout) achterstand. ,,Een corner werd niet goed verwerkt en plofte in het doel. We moeten daarbij scherper zijn”, oordeelde de SDS ’55 trainer.

Hij zette zijn ploeg in de rust op scherp. ,,De spelers waren zelf ook wat teleurgesteld wat ze hadden laten zien. Dat gevoel werd snel in de tweede helft door SEH de kop ingedrukt. Wij drukten op de 1-1 maar weer werd het 0-2 (Harmen van Oene) uit een corner. Een schot van afstand werd van richting veranderd en doelman Michael Mulder was kansloos. Het zat niet mee”, aldus Speelziek. Na de ondertal situatie probeerde SDS ’55 met man en macht de aansluitingstreffer te forceren. ,,Ik liet Gerben van Donselaar (SDS ’55 O19) zijn debuut maken. Er kwamen wel kansen maar het was te vaak net niet. De 0-3 in blessuretijd was voor de statistieken. Je moet risico’s nemen”, sluit de SDS’55 trainer af.

Zaterdag gaat SDS ’55 op bezoek in Garderen bij De Veluwse Boys.

Alle sportverhalen helemaal lezen? Word lid van Ede Stad.nl Premium via edestad.nl/premium.