Aad van den Berg
Aad van den Berg Theo Beumer

Bennekom zakt door de ondergrens

17 september 2022 om 19:24 Voetbal

BENNEKOM Bennekom werd verrassend uitgeschakeld voor de volgende bekerronde. In eigen huis werd met 0-2 verloren van tweedeklasser DVC’26.

,,Wij kregen al binnen tien minuten een strafschop. Die werd gemist door Just Berends. Als deze was benut, was het waarschijnlijk heel anders gelopen’’, dacht Aad van den Berg na afloop. ,,Nu was en bleef het heel slecht van onze kant. In mijn carrière als trainer niet vaak meegemaakt dat mijn ploeg 80 tot 90 minuten slecht speelde. Wij zakten echt door de ondergrens. Het was een collectief falen.’’

Na de gemiste strafschop waren er nog wel kansjes voor Viggo Koeleman en Roy de Graaf. De beste waren voor de bezoekers uit Didam. Doelman Christian de Haan hield Bennekom op de been. Maar ook hij kon de 0-1 na tien minuten in de tweede helft niet voor komen. ,,Wij waren heel kwetsbaar op de vleugels. Jeffrey Rutgers kwam wel vijftien keer in een 1 tegen 1 situatie, maar de voortzetting was slecht. Wij werden tegen deze tweedeklasser op inzet en duelkracht afgetroefd. Dat Bennekom niet naar de volgende ronde gaat, is een blamage’’, stelde de trainer klip en klaar.

,,Er is nog genoeg werk aan de winkel. Ik hoop nu dat deze wedstrijd ergens goed voor is geweest. Het is trainerspraat, maar ik hoop dat de groep reageert.’’ Dat moet dan in de eerste competitie tegen Oranje Wit. ,,Een degelijke ploeg, die de duels niet schuwt. We moeten aan de bak.’’

Ook Aad van den Berg is op de hoogte van de nieuwe promotie/degradatieregeling. Om naar de gewenste vierde divisie te promoveren, lijkt alleen een titel voldoende. Want in de nacompetitie strijden 22 ploegen om twee plaatsen. ,,Met Alphense Boys was er ooit een vergelijkbaar scenario. Toen gepromoveerd. Maar ik wil het eigenlijk daar niet over hebben. Laten wij maar eens eerst ons niveau gaan halen’’, sluit Aad van den Berg af.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie