Van Donselaar (tweede van rechts) gaf zijn maatje Roelofsen de mogelijkheid de 0-1 te scoren.
Van Donselaar (tweede van rechts) gaf zijn maatje Roelofsen de mogelijkheid de 0-1 te scoren. @theobeumer

SDS ’55 neemt lastige horde in Wageningen en wint

8 oktober 2022 om 17:41 Voetbal

WEKEROM SDS ’55 heeft drie punten toegevoegd aan het totaal. Bij GVC werd een even nuttige als verdiende 0-1 zege behaald.

Eip Janssen

,,Ik vind GVC geen verkeerde ploeg. Je weet bij deze studentenploeg nooit hoe ze voor de dag komen. Maar vanmiddag was het zeker niet gemakkelijk”, opent SDS ’55 trainer Gerwin Dekker.

Hij zag zijn ploeg, die behoudens de al langer afwezige Evert Bouw, volledig was, goed spelen. ,,In de eerste helft wel druk gezet en geen kansen weggegeven. Maar het scoren lukte net niet. Tegen GVC moet je eigenlijk snel scoren”, keek de SDS ’55 trainer terug.

Hij zag zijn ploeg in de tweede helft niet verzaken. Met nog een twintig minuten op de klok opende Rick Roelofsen de score: 0-1. De assist was van Gerben van Donselaar (archieffoto), die zag dat zijn medespeler er beter voorstond. 

,,Daarna kreeg Jort van den Hudding die in de eerste helft ook al had kunnen scoren een goede kans. De eerste kans 1 op 1 werd wat onstuimig overgeschoten. De tweede kans was in de categorie ‘net niet’. Maar omdat we zoals gezegd zelf niets weggaven, koester ik de winst. Drie punten in de tas. Volgende week tegen Stroe, dat op revanche van de grote nederlaag tegen Fortissimo uit zal zijn, weer een mooie streekderby”, eindigde Gerwin Dekker.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie