Pepijn Meurs
Pepijn Meurs Theo Beumer

Lunters kwartiertje voldoende voor de winst

15 oktober 2022 om 18:32 Voetbal

LUNTEREN ,,Het was ons minste wedstrijd tot nog toe. Maar mede door een sterke bank wisten wij met 2-4 bij ASC Nieuwland te winnen’’, kon Martin Speelziek toch tevreden zijn.

,,Daar zag het in het begin zeker niet naar uit’’, ging de Lunteren trainer verder. ,,Nieuwland kwam verdiend op 1-0. Een vrije bal met een lastig stuitje was te machtig voor Nicky Groeneveld. Het was niet goed van onze kant. Wij waren slordig aan de bal. Hoewel wij gaandeweg iets beter in ons spel kwamen, was het een opsteker dat wij op slag van rust op 1-1 kwamen. Niek van Ginkel werd neer gelegd. Max Degenaar verzilverde de strafschop.’’

,,De tweede helft was veel beter van onze kant. Wij speelden met een blok voor onze verdediging. De tweede bal was nu wel voor ons. Ook werd goed van kant gewisseld, en wisten onze backs er over heen te komen. Dit kwam ook omdat Pepijn Meurs en Ivar Boekholt goed invielen. Zij namen het over van Stan van Rootselaar en Wout Jan van de Kleut, die een mindere dag hadden. De kracht van onze bank betaalde zich uit.’’

In een kwartiertje besliste Lunteren de wedstrijd. Niek van Ginkel scoorde na een assist van Ivar Boekholt. Die scoorde zelf na een hele mooie aanval de 1-3. Max Degenaar schoot van afstand de 1-4 binnen. ,,Nieuwland probeerde het nog wel, maar wij stonden goed. Uiteindelijk viel kort voor tijd de 2-4. Maar toen was het af gelopen’’, constateerde Speelziek.

Die staat met Lunteren bij de eerste mini break op een verdienstelijke vierde plaats met negen punten uit vier ontmoetingen. ,,Een mooie uitgangspositie’’, stelt Martin Speelziek. ,,Zeker ook omdat na de vrije zaterdag wij VRC, Valleivogels en Woudenberg op rij krijgen.’’