Luc Bakkenes keepte een prima tweede helft
Luc Bakkenes keepte een prima tweede helft Eip Janssen

Blauw Geel ’55 is er toch en bekert door

20 oktober 2022 om 23:08 Voetbal

EDE ,,Als je toch op het veld staat kun je maar beter gewoon winnen. Tegen SCE (Nijmegen) was de 4-2 winst een mooie opsteker op een wat koude avond in de strijd om de KNVB districtsbeker”, lachte Blauw Geel ’55 trainer Marcel van der Hoop van oor tot oor.

Eip Janssen

,,Ik houd niet van wedstrijdjes om des keizers baardt. SCE gelukkig ook niet want ik vond dat zeker geen slechte ploeg.” De gasten dicteerden in de aanvangsfase het spel. Maar kwamen niet tot scoren. Het was Aziz Ballouk die op aangeven van Ryan Nawawi de score opende 1-0. ,

,Daarna een schot op de paal waar doelman Luc Bakkenes (hij verving Mike ter Haar) kansloos op was geweest. Bij een uitval is het weer Ballouk die de 2-0 scoorde.” De Nijmeegse zondag derdeklasser sloeg in de slotfase van de eerste helft alsnog toe. Niels Terheggen en Jayrell Terziyan zorgden voor de 2-2 ruststand. 

,,Blauw Geel ’55 liet daarvoor de kans op de 3-0 liggen. In de rust orde op zaken gesteld en het werd defensief wat stabieler”, oordeelde Van der Hoop. Hij zag dat keeper Luc Bakkenes zich in de tweede helft goed herstelde. Hij bracht menige Nijmeegse aanvaller tot wanhoop en hield zijn doel schoon.

 In de slotfase waarin vele toeschouwers zich al opmaakten voor de strafschoppenserie sloeg de thuisclub toe. Fabian van Beek krulde de bal subliem in de bovenhoek: 3-2. SCE, dat van de scheidsrechter zeker negen minuten extra speeltijd kreeg, nam vele risico’s alsnog de gelijkmaker te scoren. 

In minuut zeven van blessuretijd dacht Ryan Nawawi daar anders over en scoorde de bevrijdende 4-2. ,,Een rondje verder en nu maar hopen op een aantrekkelijke tegenstander. Liefst thuis”, eindigde de Blauw Geel’55 trainer Marcel van der Hoop.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie