Rechts op foto Luciano van Ommeren
Rechts op foto Luciano van Ommeren Theo Beumer

Ede/Victoria bezorgt Fortissimo een hele lastige middag

29 oktober 2022 om 18:47 Voetbal

EDE ,,Natuurlijk is het balen dat wij met 0-2 hebben verloren. Maar ik heb de goede hoop dat de jongens nu mentaal er van overtuigd zijn dat ze meer kunnen dat ze denken. Wij hebben het Fortissimo vandaag heel lastig gemaakt. En hadden minimaal recht op een punt’’, oordeelde Ede/Victoria trainer Micha Horzelenberg.

,,Natuurlijk hoef je de jongens voor deze derby niet te motiveren. Er werd extra arbeid en inzet getoond. Wij zorgden er voor dat Fortissimo niet aan voetballen toekwam. Zij werden gedwongen met de lange bal te spelen. Dat leverde weinig gevaar op. Zelf wisten wij de eerste helft ook weinig af te dwingen.’’

,,In de tweede helft kregen wij het wat lastiger. Maar hadden wel twee goede kansen. De eerste poging van Iliass el Arrass werd op fantastische wijze gestopt door de Fortissimo doelman (Luciano van Ommeren). Ik telde de bal al. Ook bij een kopbal van Wouter Engelen waren wij dicht bij een doelpunt. Maar dan valt het openingsdoelpunt toch aan de andere kant’’, had Horzelenberg gezien.

ROOD ,,Een poging van Marc Rutgers werd nog van de lijn gehaald. Maar na een rode kaart van Gudo van Dronkelaar, die normaal in ons tweede speelt, was het over en uit. Zeker toen Fortissimo de 0-2 maakte. Maar wij kunnen zeker verder met deze wedstrijd. Ik hoop dat dit komende week bij SDS al te zien is’’, besluit Micha Horzelenberg.


,,Een gelijkspel was zeker terecht geweest’’, beaamde Paul Bremer. ,,Ik moet een compliment geven aan Ede/Victoria. Zij hadden het prima voor elkaar. Het was goed te zien dat de derby’s tegen ons voor hen de belangrijkste wedstrijden van het jaar zijn. Voor ons is het gewoon één van de 22. Verder speelde ook mee dat wij vijf spelers misten. Daardoor moesten spelers op andere posities spelen. Het was onwennig. De vaste spelpatronen ontbraken.’’

GOUDEN WISSEL ,,Het klopt ook dat Luciano op een fantastische manier redde. Ik zei ook tegen mijn collega Willem Willemsen dat de 1-0 meer in de lucht hing, dan de 0-1. En dan krijgen wij een corner. Op dat moment valt Talib Azarkan in, die bij zijn eerste balcontact de bal binnen kopt. Een gouden wissel vind ik te veel eer voor de trainer. Die leg ik liever bij de spelers zelf neer’’, stelde de Fortissimo trainer. 

,,Zelfs na die rode kaart hadden wij het lastig. Gelukkig maakte Talib Azarkan ook de 0-2. Dat is dan misschien het winstpunt van vandaag. Door ook slechte wedstrijden te winnen’’, concludeerde Paul Bremer. 

Fortissimo staat nu gelijk met Rood Wit op de eerste plaats. Zowel qua punten als doelsaldo. Zaterdag wacht Redichem. Ede/Victoria bivakkeert op de voorlaatste plaats. Zoals reeds gemeld wacht zaterdag een nieuwe derby bij SDS’55.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie