Afbeelding
@theobeumer

FC Jeugd toont karakter maar geeft winst wel weg

20 november 2022 om 16:59 Voetbal

EDE FC Jeugd boog een 2-0 achterstand bij GVA (Doornenburg) om naar een 2-3 voorsprong. In de ultieme slotfase gaf het de thuisclub gelegenheid de 3-3 te scoren.

Eip Janssen

,,Natuurlijk een bittere pil zo’n gelijkmaker in de laatste minuten. De eerste helft heeft de ploeg prima gespeeld. Als we met een 0-3 voorsprong bij GVA gaan rusten had geen enkele thuisclub supporter bezwaar gemaakt. De kansen waren er maar het was te vaak ‘net niet’. Dat breekt ons dan op”, opende FC Jeugd trainer Mohammed Fares.

De altijd realistische trainer analyseerde de wedstrijd rustig. ,,In de eerste helft goede kansen voor Doriano Landman, Elmiris Avdic en/of Mustafa Tirgil. Maar uiteindelijk ga je met 0-0 de kleedkamer in. Daar werd vastgesteld dat de verwachting was dat GVA in de tweede helft stormachtig zou beginnen. Dat is ook uitgekomen. Zij gingen pompen en namen een 2-0 voorsprong. Dan komt FC Jeugd helemaal terug in de wedstrijd omdat wij karakter toonden.”

Elmiris Avdic en Ahmet Kiliç zorgden voor de 2-2 tussenstand. ,,Het werd nog mooier omdat Ilker Öztürk een strafschop wegens hands benutte:2-3. Op zo’n moment moet onze toch beste ervaren ploeg de wedstrijd ‘dood’ maken”, oordeelde de FC Jeugdtrainer.

Met nog zo’n drie minuten te spelen mocht GVA vanaf de zijkanten volkomen ongehinderd voorzetten. ,,Een woud van spelers waar onze keeper (Özkan Yilmaz, red.) dan maar moet zien of de bal onder weg wordt aangeraakt. Hij kon pas op het laatste moment reageren en zag de bal in het net belanden: 3-3. Natuurlijk een uiterst belangrijk en vervelend moment. Ook niet nodig. In de fase waarin het duel zich bevond moet je de bal gewoon wegschieten in plaats van voetballend de zaak proberen op te lossen. Maar voor mij was het moment daarvoor toen FC Jeugd 2-4 maakte veel beslissender. Mustafa Tirgil trok de bal vanaf de achterlijn terug en Avdic scoorde. Dat de assistent-scheidsrechter dan voor buitenspel vlagt is al bizar, maar dat de scheidsrechter erin meeging betekende dat veel van mijn spelers even het hoofd verloren”, baalde Fares.

De trainer zal aan de vele momenten waarop FC Jeugd in de slotfase de winst verspeelde nog weleens terugdenken. ,,Dat klopt. Maar dat is ook voetbal/ De komende twee wedstrijden voor de winterstop met voetballende ploegen als SCE (thuis) en Quick 1888 (uit) wachten. Ik verwacht dat mijn ploeg zich daar mee kan meten. De top twee in de derde klasse punten afpakken is de opdracht die wij onszelf stellen”, sluit Mohammed Fares af.

FC Jeugd staat op een negende plaats. Het doelsaldo ten opzichte van Blauw Wit is beter. Dat zou aan het einde van de competitie een ‘veilige’ positie betekenen. Maar duidelijk is dat de Edese derdeklasser beter kan en moet.        

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie