FC Jeugd moet snel punten gaan pakken wil het niet in de zorgen komen.
FC Jeugd moet snel punten gaan pakken wil het niet in de zorgen komen. Eip Janssen

FC Jeugd werkt hard maar staat wel met lege handen

6 november 2022 om 18:19 Overig

EDE ,,Bij Brakkenstein werd een 2-0 nederlaag geleden. Verdiend gezien het wedstrijdbeeld. Maar een compliment voor het team dat echt de hele wedstrijd heeft geknokt een beter resultaat uit het vuur te slepen”, opende FC Jeugd trainer Mohamed Fares.

FC Jeugd kwam op 1-0 achterstand na drie minuten spelen. ,,De eerste twintig minuten zette de thuisclub veel druk op ons team. Daar hadden we het lastig mee. Daarna kwamen er wel kansen. Mustafa Tirgil en Elmeris Avdic lieten mogelijkheden liggen”, ging de FC Jeugd trainer verder. Wat bij FC Jeugd opviel was dat linksachter Hakan Yilmaz zeker vier maal de achterlijn haalde. ,,Jammer was dat zijn voorzetten daarna niet medespelers werden of konden worden opgepikt.”

In de tweede helft kwam Brakkenstein op een 2-0 staan. ,,Een honderd procent buitenspel doelpunt. Het vlagsignaal van onze assistent werd volkomen genegeerd. En in mijn ogen ten onrechte”, baalde Fares. De thuisclub zakte in en leek met de 2-0 op zak zeer tevreden. Het spel werd telkenmale vertraagd zonder dat daar tegenop getreden werd. ,, Ilker Öztürk en Ahmet Kiliç zagen goede vrije trappen niet in een doelpunt omgezet worden. Onze ploeg had het ook lastig met het natte kunstgrasveld, waardoor ballen doorschoten. De eindconclusie is dat FC Jeugd weer met lege handen staat. Maar dat er wel gewerkt is. Eens moet het kwartje vallen en de ommekeer intreden”, eindigde Fares gedecideerd.

FC Jeugd neemt in de derde klasse de 12e plaats in. Een positie die aan het einde van het seizoen tot P/D wedstrijd gaat leiden. Zondag komt Blauw Wit (Nijmegen) op bezoek. Deze ploeg bezet de achtste plaats en heeft vier punten meer verzameld.