Mohammed Fares ziet een combinatie bij FC Jeugd met een gerust hart zich afspelen.
Mohammed Fares ziet een combinatie bij FC Jeugd met een gerust hart zich afspelen. Eip Janssen

Eerste zwaar bevochten competitiepunt FC Jeugd is binnen

2 oktober 2022 om 17:15 Voetbal

EDE FC Jeugd heeft tegen HAVO (Haalderen) op eigen veld een 2-2 gelijkspel behaald.

Eip Janssen

Hoewel niet iedereen daar zo over zal denken een terechte puntendeling. Waar FC Jeugd meer balbezit kende, waren de gasten dichterbij meer doelpunten. ,,Er is gespeeld naar de mogelijkheden. Misschien iets te veel door het centrum. De zijkanten benutten is effectiever”, liet FC Jeugd trainer Mohammed Fares aan de zijlijn weten.

Hij leefde ontzettend mee met zijn ploeg. In de aanvangsformatie ontbraken een aantal pionnen. Anass Lahnine, Atakan Keskin, Ilkan Tomrik en Ahmet Kiliç ontbraken om verschillende redenen. ,,Ik heb deze week niet kunnen trainen. Maar zodra ik erin kom zal ik mijn kunnen tonen”, was Kiliç eerlijk. Hij begreep de maatregel van zijn trainer wel.

In de eerste helft kreeg FC Jeugd via Ilker Öztürk en Achraf Benahmed wat mogelijkheden. Maar ook de gasten lieten zich niet onbetuigd. Joey Alofs zag een bal via de paal het veld weer inspringen.

In de tweede helft nam FC Jeugd door Mustafa Tirgil een 1-0 voorsprong. De ingevallen Naouaman Botaarourt gaf de beslissende assist. HAVO kwam via Joey Alofs en Thijs Barten zelfs op een 1-2 voorsprong. Routinier Ahmet Kiliç werd met nog een half uur op de klok ingebracht. Hij verdeelde het spel en bracht menige HAVO - speler tot wanhoop. Het was weer Mustafa Tirgil die de 2-2 op aangeven van Botaarourt binnentikte. Hoewel de HAVO-assistent-scheidsrechter vlagde liet de op een lijn lopende goed leidende scheidsrechter Herman Hofman de aanval doorlopen. En gelijk had hij omdat een Havo verdediger ver achter zijn laatste linie stond. In de slotfase kregen beide ploegen nog wat mogelijkheden. Maar het evenwicht werd niet verbroken: 2-2.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie