Ahmet Kiliç had zeker een strafschop verdiend.
Ahmet Kiliç had zeker een strafschop verdiend. Theo Beumer

FC Jeugd blijft dit seizoen niets bespaard

18 april 2022 om 17:03 Voetbal

EDE FC Jeugd zag het op de derde plaats staande Theole (Tiel) met een 1-2 zege vertrekken. Op sportpark Hoekelumse Eng bleek dat voetbal niet altijd ‘eerlijk ‘is.

,,Het al oude maar wel eerlijke verhaal. FC Jeugd moet na ruim een half uur met 4-0 voorstaan. Maar het is dan nog maar 1-0 en kort voor rust komt Theole bij een van de schaarse aanvallen ook nog op 1-1. Dan ga je ‘minder goed‘ de kleedkamer in”, baalde FC Jeugd trainer Mohammed Mouhouti. Hij zag na een minuut of zeven Anass Lahnine de 1-0 scoren. Daarna schoten Mustafa Tirgil en Sergen Tomruk op de paal. Elmeris Avdic liet de kans een kans voor open doel liggen.

,,In de tweede helft is er alles aan gedaan om op voorsprong te komen. Maar het was vaak ‘net niet ’of de scheidsrechter werkte niet echt mee. Een meer dan honderd procent strafschop die Ahmet Kiliç (archieffoto) verdiende, werd van grote afstand weggewuifd. De 70-jarige scheidsrechter zag dat van grote afstand. Hij kon het spel niet meer belopen.”

FC Jeugd zag in de slotfase nog twee spelers (Sergen Tomruk en Attakan Keskin) met twee keer geel dus rood weggestuurd. ,,Ondanks die negen spelers bleven we drukken en kansen op ene zege behouden. Zes minuten in blessuretijd valt dat de 1-2. Het is zuur, maar een ploeg die onderaan staat heeft niet al te veel geluk. Sta je zoals Theole in de top, zit het mee”, besluit de FC Jeugd trainer.

FC Jeugd bezet in de tweede klasse de laatste plaats. De achterstand op een P/D positie (Nieuw Utrecht) is zes punten. Ook de tegenstander waar FC Jeugd komende zondag op bezoek gaat.