Een minder moment van de FC Jeugd doelman was voldoende FC Weesp te laten scoren.
Een minder moment van de FC Jeugd doelman was voldoende FC Weesp te laten scoren. Theo Beumer

FC Jeugd beloont zichzelf weer niet

3 april 2022 om 16:23 Voetbal

EDE FC Jeugd speelde een goede wedstrijd, maar na afloop stond er weer een 1-1 gelijkspel tegen FC Weesp op het scorebord.

Eip Janssen

..Leuk dat trainers wekelijks aan mij vragen waarom FC Jeugd zo laag staat. Ze vinden het ook onbegrijpelijk. Het team speelde ook vanmiddag weer een prima wedstrijd en toch geen winst”, baalde FC Jeugd trainer Mohammed Mouhouti. Hij zag de Edese tweedeklasser vele goede kansen niet benutten. ,,FC Weesp werd op eigen veld echt vastgezet. Een slippertje van doelman Özcan Yilmaz betekende dat de thuisclub toch op een 1-0 voorsprong kwam. Yilmaz wilde een medespeler aanspelen maar raakte de bal verkeerd. Kan gebeuren maar het was voor de verder goede doelman zelf ook een teleurstelling. Anass Lahnine wist de ploegen vrij snel daarna op 1-1 te brengen. ,,Hij benutte een goede voorzet op maat perfect”, had Mouhouti gezien.

In de tweede helft was er maar een ploeg die volgens de trainer recht had op de zege en dat was FC Jeugd. ,,FC Weesp moest in de achteruit. Anass Lahnine en Elmeris Avdic kregen goede kansen. Maar het lukte maar niet. In de slotfase had FC Jeugd een meer omdat de thuisclub een speler met ‘rood ’zag vertrekken. Er werd gestreden om elke centimeter maar het mocht niet baten”, oordeelde de trainer. Hij ziet nog steeds perspectief maar was ook zo realistisch de komende twee thuiswedstrijden tegen VVIJ en Theole als cruciaal te zien. ,,Dat moeten twee zege worden. Dan kunnen we de slotfase van de competitie met vertrouwen tegemoetzien. Daar ben ik van overtuigd. Lukt het niet dan moet je reëel zijn en rekening houden met terugkeer naar de derde klasse”, sluit Mohammed Mouhouti gedecideerd af.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie