De staf wordt niet vrolijk van de uitslagen.
De staf wordt niet vrolijk van de uitslagen. Theo Beumer

Derde klasse lijkt voor FC Jeugd bijna niet meer te ontlopen

30 maart 2022 om 23:00 Voetbal

EDE FC Jeugd zag de achterstand op het een plaats hoger staande DWS Amsterdam woensdagavond na de 1-2 nederlaag verder oplopen.

Eip Janssen

,,We deden de hele wedstrijd goed mee. Hadden, maar dat is al eerder dit seizoen het geval geweest, weer vijf of zeshonderd procent kansen die onbenut blijven. Maar als jezelf te weinig scoort doet de tegenstander het wel”, constateerde trainer Mohammed Mouhouti van FC Jeugd gelaten. De gasten uit Amsterdam zijn ook geen hoogvliegers in de tweede klasse. Vooraf was het verschil tussen FC Jeugd en DWS ‘slechts’ vijf punten met de aantekening dat DWS nog wel een wedstrijd minder had gespeeld.

,,Dit was een kans weer een beetje aansluiting te krijgen. Maar DWS was super efficiënt. Zij zijn tweemaal echt gevaarlijk geweest en scoorden. Bij ons wist alleen Kemal Kandemir het doel te vinden. Zo verklaar je simpel de 1-2 nederlaag”, ging Mouhouti verder.

LASTIG Hij is naast een goede trainer ook een realistische trainer. ,,Het wordt gewoon heel lastig. Elke week zijn er wel spelers niet beschikbaar. Ik verschuil me daar niet achter, maar je hebt er als trainer wel mee te maken. Als de ommekeer niet snel komt, moeten we vrezen dat FC Jeugd volgend seizoen een klasse lager speelt. Maar, en ik heb het al eerder gezegd, de handdoek niet gooien voordat het verschil onoverbrugbaar is”, eindigt de FC Jeugd trainer gedecideerd.

De stand in de tweede klasse is nu dat FC Jeugd de ranglijst sluit met 5 uit 14. Daarboven staan VVIJ en Nieuw Utrecht met 12 punten. Laatstgenoemde ploeg heeft ook nog een wedstrijd minder gespeeld. Zondag wordt het op de zesde plaats staande FC Weesp bezocht.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie