Ook de terugkeerde Ahmet Kiliç kon het tij niet keren voor FC Jeugd
Ook de terugkeerde Ahmet Kiliç kon het tij niet keren voor FC Jeugd Eip Janssen

FC Jeugd laat kans op aansluiting liggen

10 april 2022 om 17:00 Voetbal

EDE FC Jeugd zag VVIJ uit IJsselstein de Edese tweedeklasser dieper het moeras inzakken. De gasten boekten een 0-2 zege op sport Hoekelumse Eng.

Naast de nederlaag zag FC Jeugd routinier Gokhan Yilmaz in de tweede helft met rood het veld uitgestuurd worden. De overtreding op VVIJ-speler Gaudi Giddens kon volgens de scheidsrechter niet door de beugel. In de eerste helft lieten beide ploegen aanvaardbaar voetbal zien. Maar scoren was een onmogelijk taak voor de voorwaartsen. FC Jeugd kreeg via Attakin Keskin, Elmeris Avdic en Anass Lahnine de beste kansen. Maar het was ‘net niet’ of het laatste beetje geluk om te scoren ontbrak. Een euvel waaraan FC Jeugd het hele seizoen al mank gaat. ,,De wisselbank was goed bezet deze wedstrijd. Ik had een keuze te over”, liet trainer Mohammed Mouhouti weten.

In de tweede helft speelden de gasten wat meer aanvallend zonder echte kansen te creëren. Op het moment dat FC Jeugd ten aanval trok was het een vloeiende counter die de edenaren op achterstand zette: 0-1 door Thijmen Rois Arsath. Met nog ruim vijfentwintig minuten op de klok moest FC Jeugd nog meer risico’s nemen. Dat werd na de rode kaart van Yilmaz uiteraard niet gemakkelijker. Achraf Benahmed en Kemal Kandemir werden ingebracht de aanvalskracht van FC Jeugd meer inhoud te geven. Met nog vijf minuten op de klok was een fraaie lob van afstand doelman Özkan Yilmaz te machtig. De 0-2 werd ook de eindstand.

FC Jeugd blijft hekkensluiter met zes punten uit 16 wedstrijden. Nieuw Utrecht heeft zes punten meer en nog een wedstrijd te goed. Tweede paasdag komt het op de derde plaats staande Theole bij FC Jeugd op bezoek.