PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Ede

‘Harskamp is een virus dat je nooit meer loslaat’

Voetbal Tips van de redactie
Foto: Theo Beumer
6 jun. 2023, 07:36
Van links, naar rechts: Harskampers Wim van den Brink, Herwin van den Brink, Hans Iping, Erik Koogje, en Gijs van den Hoek.
Van links, naar rechts: Harskampers Wim van den Brink, Herwin van den Brink, Hans Iping, Erik Koogje, en Gijs van den Hoek.
HARSKAMP

SV Harskamp werd op 15 juni 1948 opgericht in de bakkerij van Geert Pieters aan de Dorpsstraat in Harskamp. Jongeren wilden een voetbalclub oprichten. Na wat gesteggel met de KNVB werd de naam SV H(arskamp). De club is eigenlijk net als 75 jaar later een familieclub. De eerste voorzitter is Cees van Loenen. De rest is geschiedenis.

Bovenstaande tekst is mooi verwoord in het jubileumboek S.V. Harskamp (1948-2008). ,,Deze keer is afgezien van een jubileumboek. Je moet oppassen dat het niet meer van hetzelfde wordt. En laten we eerlijk zijn, de resultaten tussen 2008 en 2020 waren ook niet om naar huis te schrijven”, aldus Erik Koogje en Herwin van den Brink. ,,Harskamp mag zich gelukkig prijzen met bijna 275 trouwe leden. Dat aantal stijgt al jaren. Alle teams worden gesponsord. Begunstigers bellen elkaar op en de kleding is geregeld. Met soms drie of vier sponsornamen erop. Waarom? Niet om eraan te verdienen. Het wordt de voetbalclub gegund.”


Kom binnen. Wij Gijs van den Hoek, Wim van den Brink, Erik Koogje, Herwin van den Brink en Hans Iping kennen de clubhistorie goed. Theo Beumer

De club gaat in de week van zaterdag 10 tot en met zaterdag 17 juni terugblikken en pakt groots uit. In 75 jaar kan er veel gebeuren en dan gaat het niet alleen over het voetbalspel. De structuur van de cl..

Mail de redactie
Meld een correctie

Eip Janssen
Deel dit artikel via: