Afbeelding
Tania van den Berghen via Pixabay

WK volleybal in Nederland: officiële opening in Ede

31 maart 2021 om 11:15 Volleybal

EDE Het wereldkampioenschap volleybal voor vrouwen wordt in 2022 gehouden in Nederland en Polen waarin Ede evenementen mag organiseren gekoppeld aan het WK. Wedstrijden zullen er in Ede echter niet te zien zijn. Het is de eerste keer dat Nederland een wereldkampioenschap volleybal toegewezen krijgt.

Ede is naast gaststad voor China ook de locatie voor het officiële openingsmoment van het evenement. Daarmee wil de stad Foodvalley internationaal profileren. Wethouder Peter de Pater: ,,Sport en voeding zijn onlosmakelijk verbonden. Dat laten we zien tijdens het WK. Daarnaast gaan we samen met de inwoners van Ede enorm genieten van dit topsportevenement.”

LOCATIES Gelderland is gastprovincie voor alle 24 deelnemende landen. Naast hoofdlocatie Arnhem (Gelredome), worden er ook wedstrijden gespeeld in Rotterdam (Ahoy) en Apeldoorn (Omnisport). Naast Ede zal ook Nijmegen evenementen organiseren. Er worden in totaal zo’n 200.000 toeschouwers verwacht.

ORGANISATIE Toernooidirecteur Manon Nummerdor-Flier ging langs bij de Nevobo, provincie Gelderland en de vier steden om handtekeningen op te halen. ,,lk ben heel trots om samen met Bas van de Goor het eerste Wereldkampioenschap Volleybal in Nederland te mogen organiseren. Gelderland is een enthousiaste sportprovincie en daardoor een perfecte partner merk ik. Ook bij de gemeenten is veel enthousiasme voor het WK. De overeenkomst die we nu allemaal ondertekend hebben, geeft een stevige basis voor een onvergetelijk evenement.”

THEMA’S Michel Everaert, directeur topsport bij de Nevobo: ,,Vanaf het moment dat we voor dit evenement gingen, hebben de Gelderse steden, Rotterdam en het ministerie het concept omarmt. Mooi dat Gelderland naast het topsportevenement ook aandacht geeft aan thema’s zoals voeding, duurzaamheid en gezondheid.’

PROVINCIE Gelderland investeert veel in sport en ondersteunt jaarlijks ruim twintig sportevenementen en bijbehorende side-events. ,,Het WK vrouwenvolleybal is een prachtig evenement voor Gelderland en Nederland. Zo’n topsportevenement draait niet alleen om de topsporters die meedoen, maar ook om de bezoekers en de activiteiten die we koppelen aan zo’n groot WK. Door alle 24 landenteams in Gelderland te huisvesten kunnen we in de hele provincie meedoen en meegenieten met dit WK”, aldus Jan Markink gedeputeerde Sport.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie