De deelnemers aan de volleybalclinic, met hun begeleiders en de trainers uit China.
De deelnemers aan de volleybalclinic, met hun begeleiders en de trainers uit China. Lia van den Eertwegh

‘China’ verzorgt volleybalclinic in Ede

Volleybal

EDE In de Van der Knaaphal was maandag een volleybalclinic voor de jeugd, gegeven door het WK-team van China dat tijdens het WK in Ede verblijft. Ongeveer honderd kinderen uit de hele regio verzamelden zich in de topsporthal om de fijne kneepjes van volleybal te leren.

Deze clinic kwam tot stand door een samenwerking van de volleybalbond Nevobo die het Chinese team regelde, Sportservice Ede die de faciliteiten mogelijk maakte en de Jeugd Activiteiten Commissie (JAC) van de Edese volleybalclub TweeVV die de uitnodigingen en de organisatie verzorgde. Maar hoe krijg je ter plekke enige ordening in honderd kinderen tussen de 12 en 17 jaar in de sporthal? Dat lukte Joram, lid van het JAC en spreekstalmeester in een handomdraai. Voordat het Chinese team aan de slag ging, regelde hij een korte warming-up waarin iedereen rondjes moest lopen met kleine opdrachten.

SPANNEND Nadat Joram de groepen op leeftijd had ingedeeld, ging het Chinese team aan de slag. Vooraf vonden sommige deelneemsters het wel een beetje spannend. Ze wisten niet zo goed wat ze ervan konden verwachten. ,,Als we maar bij elkaar blijven tijdens de oefeningen”, hoopte het meisjes C-team van TweeVV uit Ede. En de C-meisjes van DOS uit Lunteren keken ook met spanning uit naar de training: ,,Best bijzonder dat we getraind worden door mensen van het WK. En Engels spreken we allemaal niet, nou ja, we zien het wel!” Het bleek allemaal vlot te verlopen. Onder leiding van de Chinezen kregen alle groepen oefenopdrachten, ook in spelvorm. De leden van het JAC ondersteunden de trainers daarbij.

PERSOONLIJKE TIPS Na afloop was iedereen meer dan tevreden. TweeVV-speler Jonathan vond de opdrachten best afwisselend: ,,Het wedstrijdje op het eind was leuk maar wel een beetje kort. Dat kwam natuurlijk omdat we met zoveel zijn.” En meisjes A van TweeVV: ,,We kregen ook echt persoonlijke tips van de Chinezen. En Lydia kreeg zelfs een set-up van de Chinese trainer en kon hem keihard inslaan!”

De volgens de organisatie zeer geslaagde clinic werd afgesloten met een groepsfoto. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Advendo'57 maakt in veertiende minuut extra tijd gelijkmaker
PREMIUM
Afbeelding
Fortissimo na winst op Harskamp weer koploper in de vierde klasse
PREMIUM
Afbeelding
Gudo van Dronkelaar zit nog steeds op voetballen
advertentie