Afbeelding
Lia van den Eertwegh

Krappe TweeVV-selectie bereikt maximaal resultaat

Volleybal

EDE De volleybalvrouwen van TweeVV hebben met een krappe selectie een prima resultaat bereikt. De vrouwen wonnen in Scherpenzeel ruim van Set-Up’69 met 0-4. De mannen liepen weer tegen een flink verlies aan, nu tegen SSS4 in Barneveld dat met 4-0 van TweeVV won.

Het spelplezier spatte eraf bij de vrouwen, zaterdag in Scherpenzeel tegen Set Up’69. En dat is wonderbaarlijk want het team was verre van compleet. Beide spelbepalende spelverdelers waren afwezig en dus moest trainer/coach Joke Kamps kiezen voor een aangepaste opstelling. Dat betekende ook dat het team een aangepast systeem moest spelen zodat er toch steeds drie aanvallers aan het net waren. En omdat er ook drie spelers geblesseerd zijn, had Kamps de beschikking over slechts zeven spelers inclusief de libero. 

VRIJUIT SPELEN Deze geïmproviseerde opstelling maakte iets los bij de spelers waardoor ze volkomen vrijuit gingen spelen. Mooie aanvallen en verdedigende acties wisselden ze af met onverwacht scorende ballen zodat ze voor de meest onmogelijke ballen bleven gaan. Het werd een echte teamprestatie waarbij midspeler Leonie Ligtenbelt blokkerend en aanvallend goed uit de verf kwam evenals de sterk aanvallende Lize Meijer. Ook met de servicedruk zat het goed, de tegenstander had daar veel moeite mee, met name in de vierde set waarin TweeVV de tegenstander overliep met 12-25 nadat de andere sets al met 20-25, 21-25 en 18-25 voor TweeVV waren.

MANNEN De mannen troffen weer een team uit de top drie net als vorige week. Deze keer was het SSS4 in Barneveld maar TweeVV verweerde zich veel beter waardoor er mooie rally’s gespeeld werden. Alleen, alles viel wel net de kant op van de tegenstander, simpelweg omdat die echt sterker was. Met 4-0 wonnen de Barnevelders gemakkelijk. TweeVV miste weer spelers en hadden daardoor maar één wisselspeler en de mannen hebben ook een trainingsachterstand. Mogelijk is dit debet aan het mindere spel van de laatste weken. Ze hebben nu twee weken de tijd om weer op volle sterkte te komen.

PROGRAMMA Zaterdag 28 januari spelen de vrouwen in Dieren tegen Rebelle. De mannen van TweeVV zijn dan vrij, zij hebben zaterdag 4 februari pas weer een wedstrijd, in Oldebroek tegen Blauw Wit.

advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Gudo van Dronkelaar zit nog steeds op voetballen
PREMIUM
Afbeelding
SDS '55 hervat tweede competitiehelft met solide zege op VV Barneveld
PREMIUM
Afbeelding
Blauw Geel '55 verliest onnodig van ONA'53
advertentie