In Dieren was TweeVV niet opgewassen tegen Rebelle

29 januari 2023 om 15:45 Volleybal

EDE De vrouwen van TweeVV verloren met behoorlijke cijfers in Dieren van Rebelle maar pakten nog wel één belangrijk punt mee. De mannen waren vrij.

Dat de vrouwen van TweeVV niet opgewassen waren tegen Rebelle had wel een verklaring. Trainer/coach Joke Kamps had slechts zes spelers waaronder de libero tot haar beschikking. En dus deed zij een beroep op het tweede team dat drie spelers afstond. En dus zou, vooraf gezien, elk punt meegenomen zijn.

Met nu dan invaller Meike Sportel in de basis die de afwezige Merit Zuil verving en met Floor Kamps en Josefine Uittenbogert weer als spelverdelers startte TweeVV aan de wedstrijd. Verrassend genoeg lukte het door goede servicedruk en geconcentreerd spel in de eerste set de tegenstander zelfs te overbluffen. Het werd 23-25 voor TweeVV waarmee er in elk geval al een punt binnen was.

KANSLOOS Daarna stelde de tegenstander orde op zaken en gingen zij hun eigen spel spelen. TweeVV was niet meer in staat om onder de druk uit te komen. Passend en aanvallend kwamen de Edesen tekort waardoor de volgende drie sets kansloos verloren gingen. Joke Kamps: ,,Ik heb nog geprobeerd de kansen te keren door in de vierde set om te schakelen naar een ander systeem wat meer aanvallend vermogen bracht maar dat mocht niet baten. Al met al hebben we in deze omstandigheden toch een punt weten te pakken.”

PROGRAMMA Vrijdagavond 3 februari spelen de vrouwen wéér een uitwedstrijd, nu in Apeldoorn tegen Alterno 3, de mannen gaan zaterdagmiddag 4 februari naar Oldebroek waar ze Blauw Wit als tegenstander treffen. De eerste thuisdag van het jaar is pas op zaterdag 18 februari.