Afbeelding
Gerhard Oostindië

Heyendaal breekt winstreeks Vrouwen 1 TweeVV

3 november 2023 om 12:44 Volleybal

EDE De Vrouwen 1 van de Edese Volleybalvereniging TweeVV speelde donderdag 2 november tegen de Vrouwen 2 van Heyendaal uit Nijmegen. Het zou een latertje worden want de wedstrijd begon om 21.30 uur. Na vier opeenvolgende overwinningen volgde tegen Heyendaal een 3-1 verlies.

door Kees Schipstra

Zo’n vijfenzeventig jaar geleden was Heyendaal nog een landgoed, totdat het werd getransformeerd tot het complex waar her en der betonnen kolossen zijn neergezet, waaronder het Sportcentrum van de Radboud Universiteit. Het tijdstip van de wedstrijd in dit studentenbolwerk was een voordeel voor de studenten van Heyendaal, zeker omdat de vrouwen van TweeVV er al een autorit van 41 op hadden zitten.

Toch begon TweeVV goed aan de wedstrijd, maar in de tweede set kwam Heyendaal beter in hun eigen spel. De servicedruk door TweeVV werd minder en het was moeilijk punten binnen te halen. Door de makkelijkere service van TweeVV konden de middens van Heyendaal vaak worden gelanceerd en op die manier werd veel gescoord.

Bij een 2-1 achterstand in sets gooide TweeVV alles op alles om er een vijfsetter uit te slepen. Dat lukte ook nog bijna, maar het was inmiddels 23.30 uur en dat is voor een gemiddeld mens bedtijd maar niet voor een gemiddelde student. Setstanden: 23-25, 25-18, 25-18, 26-24.

De Vrouwen 1 van TweeVV speelt zaterdag 11 november hun volgende wedstrijd om 15.00 uur in de Sijpel in Harderwijk tegen Athena Group VVH D1. De Mannen 1 speelt zaterdag 4 november om 14.15 uur in Ark van Oost in Nijmegen tegen Pegasus H2.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie