Robin Wijgers stapte deze week op als trainer van de Polar Bears-mannen.
Robin Wijgers stapte deze week op als trainer van de Polar Bears-mannen. Theo Beumer

Coach Robin Wijgers stapt per direct op; Polar Bears haalt oude bekende terug als interim-trainer

29 februari 2024 om 12:58 Waterpolo Tips van de redactie

EDE De wegen van Robin Wijgers en Polar Bears Ede scheiden per direct. De coach van het mannenteam van de Edese waterpoloclub stopt op eigen verzoek. ,,We hebben in januari geëvalueerd met de selectie en in de ontwikkeling van het team geïnvesteerd. Daar kwam een aantal verbeterpunten uit voor mij en de staf. Daar zijn we mee aan de slag gegaan, maar ik merk dat het mij niet lukt om het team verder te helpen”, meldt Wijgers.

,,Na de nederlaag tegen het Ravijn afgelopen weekend heb ik er het weekend over nagedacht en voor mijzelf de conclusie getrokken. Ik ben Polar Bears dankbaar voor de kans die ze mij gegeven hebben en hoop dat er snel een oplossing gevonden kan worden, zodat het team nog voor een goede klassering voor de play offs kan gaan.” 

Voorzitter van de technische commissie Rob van de Blaak vult aan: ,,Jammer dat Robin tot deze conclusie is gekomen, maar ook krachtig dat hij dit zelf aangeeft en daarmee het belang van de ploeg en de club voorop stelt. Dat kunnen we alleen maar waarderen, naast de tomeloze inzet van Robin, waarvoor we hem zeer dankbaar zijn.”

Wijgers startte dit seizoen bij Polar Bears na een periode bij De Linge/PCG, waarmee hij naar de eredivisie promoveerde. In de Beren-selectie speelt ook zijn zoon Jens. Dit seizoen presteert Polar Bears tot dusverre wisselvallig. Polar Bears neemt de zesde plaat op de ranglijst in.

CAVALJÉ TERUG

Polar Bears schakelde na het opstappen van Wijgers snel door naar een oude bekende. Oud-speler en -coach Jeroen Cavaljé staat inmiddels als interim-trainer voor de rest van het seizoen voor de groep. Cavaljé stond enkele jaren geleden al voor de groep en won toen met Polar Bears de KNZB-beker. Vorig seizoen maakte hij als speler tijdelijk zijn rentree in de selectie van toenmalig hoofdcoach Bas de Jong.

,,Nadat we maandag Robins besluit hoorden zijn we als technische commissie aan de slag gegaan om een oplossing te vinden”, vervolgt Van de Blaak. ,,We zijn heel blij dat we Jeroen Cavaljé bereid hebben gevonden het team uit de brand te helpen. Wat is het fijn om een club te zijn waar iconen rondlopen die hun verantwoordelijkheid pakken als het nodig is! Jeroen zal een team om zich heen formeren om de klus te klaren en de komende tien wedstrijden zo goed mogelijk te spelen.” 

HET BESTE VAN MAKEN

Jeroen Cavaljé: ,,Laat ik voorop stellen dat ik het jammer vind dat Robin deze keuze gemaakt heeft. Het afgelopen seizoen heb ik al op structurele basis mijn bijdrage geleverd aan trainingen, dus ik heb wel enig zicht op wat er speelt binnen het team. Het einde van het seizoen komt al snel in zicht, maar ik ga mijn best doen een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het team en de spelers. We gaan er het beste van maken!” 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie