Broer Robert Schinkel (midden) kwam de prijs voor zijn zus Laura ophalen. Ted Walker

Polar Bears-speelster Laura Schinkel wint prestigieuze prijs in Veenendaal

5 januari 2020 om 07:59 Waterpolo

EDE Polar Bears-speelster Laura Schinkel heeft zaterdag in haar woonplaats Veenendaal een prestigieuze prijs gekregen. De 18-jarige waterpoloster werd op het Veenendaalse Sportgala verkozen tot Sportvrouw van het Jaar.

Schinkel, in 2018 al landskampioen met Polar Bears, won afgelopen jaar zilver in de strijd om de landstitel. De Edese waterpolosters verloren in een spannende finale van Donk. Een paar maanden eerder verdiende Schinkel wel een prijs. Polar Bears rekende in de finale van de KNZB-beker af met ZV De Zaan. Op het WK Onder 20 won Schinkel met Oranje de zilveren medaille.

Al dat eremetaal leverde haar een nominatie op in de categorie Sportvrouw van het Jaar. Uiteindelijk vond een vakjury haar de beste van de drie genomineerden. Laura zelf moest vanwege een vakantie verstek laten gaan, maar onder het toeziend oog van ruim duizend bezoekers nam broer Robert Schinkel de prijs in ontvangst.