Iris Wolves
Iris Wolves bekend

Nederlandse waterpolovrouwen beginnen met ruime overwinning

12 januari 2020 om 20:05 Waterpolo

EDE De Nederlandse waterpolovrouwen zijn het EK Waterpolo volgens verwachting begonnen met een ruime zege. Oranje was zondag in Budapest met 22-3 veel te sterk voor Israël. In Oranje komen de Polar Bears speelsters Joanne Koenders, Iris Wolves en Simone van de Kraats uit. 



De ploeg van Arno Havenga moest duidelijk nog even wennen aan de prachtige entourage in de imposante Duna Arena. Na een slordige openingsfase brak Maartje Keuning na ruim drie minuten de ban. Daarna kwam Oranje langzaam maar zeker op stoom en werd het verzet van Israël met snelle counters gebroken. Via de periodestanden 4-0, 9-1 en 16-2 stokte de teller bij 22-3.



Bij Oranje kwamen – op Bente Rogge na – alle veldspeelsters tot scoren. Maud Megens werd topscorer met vijf goals. Havenga gunde zijn beide keepsters Joanne Koenders en Debby Willemsz om en om twee periodes speeltijd.  

Maandag treft het Nederlands team om 11.30 uur Duitsland, dat zondag met 4-13 verloor van Italië. 


Vrouwen

Zondag 12 januari 
Nederland – Israël 22-3
Periodestanden: 4-0, 5-1, 7-1, 6-1
Doelpunten Nederland: Maud Megens 5, Brigitte Sleeking 3, Iris Wolves 3, Sabrina van der Sloot 3, Maartje Keuning 2, Kitty Lynn Joustra 2, Nomi Stomphorst, Dagmar Genee, Simone van de Kraats en Vivian Sevenich 1.

Lees hier het verhaal van Iris Wolves voor het toernooi. 

Bron: www.waterpolo.nl 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie