Afbeelding
Mark Gunnink

Polar Bears mogen weer; eredivisie waterpolo herstart op 23 januari

Waterpolo

EDE Het hoogste niveau binnen het waterpolo gaat volgende maand weer van start met het bekertoernooi. De eredivisie herstart op 23 januari, zo hebben de KNZB, NOC*NSF en alle eredivisieverenigingen na overleg besloten. De mannen en vrouwen van Polar Bears die in de eredivisie spelen, mogen binnenkort dus weer aan de slag. 

De verenigingen worden op 4 januari voorzien van antigeentesten, die erkend zijn door NOC*NSF en de internationale zwembond FINA. Dat meldt waterpolo.nl. Vanaf dat moment kan er begonnen worden met het testen van de selecties en in groepsverband worden getraind. Op wedstrijddagen en de maandag na een speelronde zal er worden getest. Met de antigeentesten is het resultaat binnen een kwartier zichtbaar. Het is de bedoeling dat er tot en met februari wordt getest. Afhankelijk van het risiconiveau wordt beslist of er dan zal worden afgeschaald.
Ook de scheidsrechters worden meegenomen in het protocol.

PLANNING Op 23 januari zal de bekercompetitie starten. Op 13 februari volgt de damescompetitie en twee weken later de heren. De oorspronkelijke planning zal worden aangehouden. Een aantal bekerrondes, inclusief de halve finale en de eindstrijd, worden na afloop van de competitie gespeeld.

advertentie
advertentie