Oud-speelster Iris Wolves (4) in actie voor Polar Bears.
Oud-speelster Iris Wolves (4) in actie voor Polar Bears. Gunninkfotografie

Waterpolovrouwen verliezen ‘finale om de eer’ van Hongarije

25 januari 2021 om 05:39 Waterpolo

EDE De Nederlandse waterpolosters zijn er niet in geslaagd het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) in Triëst te winnen. Hongarije was in de finale met 11-13 te sterk voor Oranje. Polar Bears-speelster Simone van de Kraats scoorde wel het vaakst namens Nederland in de finale. Haar totaal stokte pas bij vijf treffers.

Beide ploegen waren zaterdag al zeker van de Olympische Spelen, na hun overwinningen in de halve finales. Hongarije versloeg daarin Italië (13-10) en Nederland kwalificeerde zich voor Tokio dankzij een 7-4 zege op Griekenland.
De laatste wedstrijd van het OKT ging alleen nog maar om de eer. Tot de rust waren Hongarije en Nederland aan elkaar gewaagd (5-6), maar daarna liep de nummer 3 van het laatste EK in Boedapest (januari 2020) uit naar 6-10. Oranje stribbelde in het vervolg nog wel tegen, maar kwam niet echt meer in de buurt van de Hongaren die de wedstrijd in de laatste periode gecontroleerd uitspeelden.

Aan het OKT deden ook Polar Bears-keepster Joanne Koenders en de Edese ex-speelster van Polar Bears Iris Wolves mee. Hoofdcoach van de Edese club, Evangelos Doudesis, was assistent-bondscoach. De Edese Nina ten Broek ging als reserve-speelster mee naar Italië. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie