Afbeelding
Theo Beumer

Guus Wolswinkel uiteindelijk toch de gevierde man bij Polar Bears

1 mei 2021 om 19:23 Waterpolo

EDE De mannen van Polar Bears en Het Ravijn moeten zondag in een beslissende wedstrijd uitmaken wie zich plaatst voor de halve finale van de play-offs waterpolo. Na de 11-9 nederlaag in Nijverdal, wisten de Edenaren de tweede ontmoeting na strafworpen met 6-5 te winnen. De reguliere wedstrijd was in 8-8 geëindigd.

Wim van Kessel

Een hoofdrol aan Polar Bears kant was er weggelegd voor Guus Wolswinkel. Niet voor niets werd de international uitgeroepen tot ‘most valuable player’. Met vier doelpunten, vooral van afstand, nam hij de helft van de Edese productie voor zijn rekening. ,,Het ging inderdaad heel lekker vandaag. Nu maak ik de meeste doelpunten, een andere keer doen Tom de Weerd of Kas te Riele dat.’’

Net als vrijdagavond waren de nummer zes (Polar Bears) en drie (Het Ravijn) van de reguliere competitie gelijkwaardig aan elkaar. Na 2-2 in de eerste periode, stond het halverwege 4-5. Dat was even een tegenvaller, omdat juist daarvoor er de kans was met een man meer op 5-4. Na de 4-6 leek het lastig te worden voor de thuisploeg. Maar Polar Bears wist voor de laatste periode weer langszij te komen: 6-6.

In het laatste kwart leek Rick Meijer met de 8-7 matchwinner te worden. Maar waar met twee pogingen op de lat en een op de paal verzuimd werd de genadeklap te geven, kamen de bezoekers een half minuut voor tijd op gelijke hoogte. ,,Wij hadden toen al verdiend te winnen. Ik vond ook dat wij goed speelden. Alleen hadden we de nodige pech. En helaas lagen er te veel handen voor om in de laatste aanval toch te winnen’’, keek Wolswinkel terug.

Bij de eerste serie van vijf strafworpen miste juist uitgerekend Wolswinkel. Omdat Eelco Wagenaar ook juist de poging van de meest productieve speler van Het Ravijn Lars Gottemaker stopte, was het ook na de eerste serie gelijk. In dezelfde volgorde moesten de spelers nog een keer aan de bak. En nadat zowel Het Ravijn als Polar Bears (Kas te Riele) hadden gemist, moest opnieuw Wolswinkel van vijf meter aanleggen. Daarvoor had Het Ravijn opnieuw gemist.

,,Je probeert rustig te blijven. Maar mentaal doet het wel wat als je de eerste hebt gemist.’’ Ook deze poging werd gestopt. ,,Dan denk je even: het zal toch niet. Maar dan is er toch het vertrouwen dat Eelco (Wagenaar) er ons doorheen gaat slepen.’’ De international, die een sabbatical heeft genomen bij het Nederlands team, bewees niet voor niets Nederlands beste doelman te zijn. Uiteindelijk bleek de benutte strafworp van Sander Roels de winnende.

,,Dan ben ik heel blij. Dat ik twee strafworpen heb gemist, is ook niet meer interessant. Morgen is er een kans de halve finale te halen. Wij zijn gelijkwaardig aan elkaar. Als wij spelen zoals vandaag, en het geluk mee hebben, is er zeker een kans. En als er morgen een strafworp komt? Dan neem ik deze weer gewoon. Dan is drie keer scheepsrecht’’, besluit Guus Wolswinkel.

De wedstrijd begint zondag om 15.00 uur en is te volgen via youtube.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie