Afbeelding
Ted Walker

Centrum van Ede minder goed bereikbaar vanwege Ladies Tour

Wielrennen

EDE Vanwege de proloog van de Simac Ladies Tour is het centrum van Ede dinsdag minder goed bereikbaar. Een aantal wegen zal afgesloten zijn tussen 8.00 en 17.00 uur, meldt de gemeente. Voor voetgangers en (brom)fietsers zijn woningen, instellingen en bedrijven langs het parcours wel bereikbaar. Toch moeten ook zij rekening houden met extra reistijd. 

De start van de wedstrijd is op het marktplein. De finish is op de Raadhuisstraat ten noorden van de rotonde met de Molenstraat. Om 8.00 uur begint de opbouw van de start op de Markt en van de finish op de Raadhuisstraat.

De Molenstraat is vanaf de Telefoonweg tot de Raadhuisstraat afgesloten van 8.00 tot uiterlijk 17.00 uur. Het gebied ten noorden van de Molenstraat, vanaf de rotonde tot de Raadhuisstraat, is bereikbaar via de Telefoonweg en daarna de Amsterdamseweg en de Verlengde Amsterdamseweg. Daarnaast is de Raadhuisstraat vanaf de N224 tot de rotonde afgesloten van 8.00 tot uiterlijk 17.00 uur. 

Artikel gaat verder onder de afbeelding.


De route van de proloog en alle afsluitingen - Gemeente Ede

De hele wedstrijdroute is afgesloten vanaf 11.00 uur. De wielrensters rijden zich er dan warm. De wedstrijd start om 12.15 uur. De finish wordt verwacht om 14.15 uur. De huldiging is om ongeveer 14.30 uur op het podium bij de startplek.

De wedstrijdroute is weer open voor verkeer vanaf 14.30 uur. Alleen de Molenstraat (bij de start) en de Raadhuisstraat (bij de finish) blijven afgesloten tot 17.00 uur. Dat is vanwege de afbouw.

Kijk voor het volledige overzicht van alle verkeersmaatregelen op de website van de gemeente Ede

De route van de proloog en afsluitingen
advertentie