Twaalf kunstenaars exposeren 'betaalbare' kunst

31 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

HARSKAMP - Twaalf beeldend kunstenaars exposeren vanaf 5 november tot en met 14 januari 'betaalbare' kunst in Galerie Zuid. Zaterdag 5 november kan men tussen 15.00 en 17.00 uur met hen en hun kunstwerken kennismaken in de Harskamper galerie.

Jolien van Es(Ede), maakt raku-keramiek waarin dieren een grote rol spelen. Met vereenvoudigende, meestal ronde, vormen geeft ze haar beesten gestalte. Antoinette Leune en Wilma van der Zande, uit Oosterbeek, hebben zich laten inspireren door hun woonomgeving. Samenwerkend binnen het thema ,,natuurlijk'' hebben ze zich laten leiden door stippen op bomen die in een bos omgezaagd zullen worden. Met behulp van diverse technieken krijgen de schilderijen vorm.

Peter van Onna(Arnhem) werkt met steen en keramiek. De meeste stenen haalt hij direct uit de natuur. Het karakter van de door weer en wind gevormde stenen probeert hij in zijn beelden zoveel mogelijk in stand te houden.

De Terschuurse schilder Arend Slotboom laat de kronkels van het dagelijks leven zomaar hun gang gaan. Ze monden uit in voorstellingen die in werkelijkheid niet bestaan maar als je goed om je heen kijkt wel aanwezig zijn.

Zachariah Mukwira woont in Bulawayo, Zimbabwe. Zijn voornaamste techniek is collografie. Hierbij wordt allerlei voorhanden zijnd materiaal (karton, wollen draad, stukjes doek, opdrogende houtlijm etc) op een houten basis geplakt om de afbeelding te vormen, dit wordt met vernis afgewerkt, vervolgens wordt de afbeelding ingekleurd en op papier afgedrukt.

Laura Marjoleine maakt droomsieraden van glas en edelmetaal. Ze ontwerpt en vervaardigt haar sieraden in de vorm van collecties met een eigen thema. Daarbij vindt ze het heel belangrijk dat "de sfeer van de persoon gevangen wordt in het sieraad".

Krista Verwoerd, Jim van Iterson, Marian Kraan, Jissy Keuenhof en Guus Kuit maken het twaalftal vol met monotypes, foto's, schilderijen, etsen en droge naalden.

Tot en met 14 januari kan men deze tentoonstelling bekijken in Galerie Zuid, Molenweg 109 te Harskamp op woensdag, vrijdag en zaterdag tussen 14.00 en 17.00 uur. (1e en 2e kerstdag, 31 december en 1 januari gesloten)

Meer informatie vindt u op website van de galerie.(www.galeriezuid.nl). De toegang is vrij.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie