Eindmanifestatie 'Kunst in de wijk Veldhuizen'

4 november 2011 om 00:00 Nieuws

EDE - 'Kunst in de wijk Veldhuizen' kunnen bewoners vanaf donderdag wel zeer letterlijk nemen. Barbara Verkoer plaatste haar kunstwerken op diverse transformatorhuisjes in de wijk. Het is een schot voor de boeg van de eindmanifestatie op vrijdag 11 en zaterdag 12 november.

'Veldhuizen vol van...' is die dagen het thema, als slot van het driejarige project 'Kunst in de wijk Veldhuizen'. Tijdens het evenement presenteren de bewoners, in samenwerking met kunstenaars, culturele producties op verschillende locaties. De samenwerkingsverbanden hebben geleid tot kunstzinnige openbaringen die tijdens de eindmanifestatie te bezichtigen zijn.

Bijvoorbeeld 'voelkussens' en een herinneringstafel voor bewoners van De Pleinen, vier enorme fotokunstwerken in de woontorens aan de Leeuwenhorst en twee getransformeerde transformatorhuisjes midden in de wijk. Bovendien is er een dansvoorstelling met de titel 'The rythms of Veldhuizen' in De Pleinen, wordt er een mini-musical opgevoerd en treden inwoners van de wijk op met zelfgeschreven liedjes ('Veldhuizen songs'). Voor het programma kunt u terecht op www.kunstinveldhuizen.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie