Afbeelding

Richard van Eck terug naar Polar Bears Ede

27 april 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - Waterpoloër Richard van Eck speelt vanaf volgend seizoen weer voor Polar Bears. De 29-jarige international heeft deze week aan de clubleiding van Schuurman BZC kenbaar gemaakt, dat hij na de zomer terugkeert naar zijn oude club.

Van Eck kende dit jaar een lastig seizoen. In verband met een zware heupoperatie in juli 2011 heeft hij een half jaar moeten revalideren . Deze ingreep heeft nog steeds lichamelijke gevolgen voor hem bij het spelen en trainen op hoog niveau. Daarnaast geeft Van Eck nu de voorkeur aan zijn maatschappelijke carrière en wil hij dit jaar zijn HBO-studie afronden.

Schuurman BZC vind het jammer dat Van Eck deze keuze maakt, maar heeft er alle begrip voor. Van Eck won vorig seizoen de nationale beker en de landstitel met de Berkellandse club. In mei hoopt hij weer met BZC de play-off finale om de landstitel te spelen.

Richard van Eck speelt vanaf de zomer van 2010 voor Schuurman BZC. Daarvoor kwam hij twee jaar uit voor het Franse Montpellier en een jaar voor Herceq Novi, de topclub uit Montenegro. Tot 2007 speelde Van Eck voor Polar Bears.

Bron: waterpolo.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie