Onderzoek naar fietsroutes tussen Ede en Wageningen

12 juni 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - De gemeentes Ede en Wageningen laten deze week onderzoek doen naar de fietsroutes tussen beide plaatsen.

Er wordt onder meer gekeken naar welke routes de fietsers rijden en hoe vaak een route wordt gebruikt. Ook wordt er gekeken naar eventuele verbeterpunten. Op vier plekken ter hoogte van de snelweg A12 worden daarom flyers uitgedeeld aan langskomende fietsers. Via deze flyers wordt gevraagd naar een website te gaan om daar een aantal vragen over de routes te beantwoorden. Met dit onderzoek wordt een eerste stap gezet naar een mogelijke 'fietssnelweg' tussen Ede en Wageningen.

Tussen Ede en Wageningen wordt veelvuldig gefietst; met name richting station Ede-Wageningen vanuit Wageningen en Bennekom, maar ook vanaf het station naar de kenniscampus in Ede aan de Zandlaan en de campus van de WUR in Wageningen. Er zijn diverse fietsroutes mogelijk van en naar deze bestemmingen.

De gemeenten Ede en Wageningen willen nu gezamenlijk in kaart brengen welke routes het meest gebruikt worden en waarom. Ook wil men weten hoeveel fietsers van welke routes gebruik maken en of er verbeterpunten voor deze routes zijn.

Fietsers die geen flyer ontvangen kunnen via www.debereikbarevallei.nl toch meedoen aan het onderzoek. Beide gemeenten willen zo veel mogelijk reacties van fietsers krijgen en roepen mensen dan ook op om er gebruik van te maken.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie