Eén verdachte overval Voorthuizen vrij

15 augustus 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - De twee verdachten van de woningoverval vorige week in Voorthuizen, zijn woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. De 33-jarige Culemborger is voor 14 dagen in bewaring gesteld. De 25-jarige man uit Beekbergen is door de rechter-commissaris in vrijheid gesteld. Deze man meldde zichzelf donderdagavond 9 augustus in verband met mogelijke betrokkenheid bij de overval in Voorthuizen. Er zijn te weinig ernstige bezwaren om de man langer vast te houden.

Bij de woningoverval op woensdagavond 8 augustus raakten de bewoners, een 33-jarige vrouw en een 34-jarige man gewond. Toen agenten na de melding van de overval aan kwamen rijden, troffen zij op de Zevenbergjesweg, op een paar honderd meter van de woning, een zwaargewonde man aan. Dit bleek een 27-jarige Edenaar te zijn. Hij is vermoedelijk één van de overvallers. De man overleed korte tijd later in het ziekenhuis.

Een 25-jarige man uit Beekbergen meldde zich donderdagavond 9 augustus bij de politie. Een 33-jarige Culemborger is in de nacht van zaterdag op zondag 12 augustus, rond middernacht, aangehouden. Beide mannen zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de woningoverval en vandaag voorgeleid.

Onderzoek

Op dit moment is het politieonderzoek nog in volle gang. De politie heeft dinsdagavond buurtonderzoek gehouden rondom de overvallen woning in Voorthuizen. Agenten en rechercheurs hebben gesproken met buurtbewoners. Dit heeft verschillende tips en aanvullende informatie opgeleverd die het rechercheteam op dit moment nader onderzoekt.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie