Afbeelding
Foto: Jeroen van der Veer/BDU

Geen amateurvoetbal dit weekeinde

Nieuws

EDE - De KNVB heeft vandaag (dinsdag) besloten voor komend weekeinde alle amateurvoetbalwedstrijd uit het programma te halen. Aanleiding is het overlijden, na de molestatie door meerdere amateur jeugdspelers, van assistent-grensrechter Richard Nieuwenhuizen (vv Buitenboys).

Eerder had oud betaald voetbalscheidsrechter Roelof Luinge al een statement gemaakt. De arbiter zegde af voor de hoofdklasse wedstrijd VVA '71 - DTS Ede. Hij zei het ongepast te vinden als er dit weekeinde gewoon werd gespeeld. De KNVB bleek het daar mee eens, en maakte op een persconferentie het besluit niet te spelen bekend.

Anton Binnenmars, directeur amateurvoetbal van de KNVB riep alle amateursclubs op dit weekeinde de deuren te openen. En met leden te praten over wat er zondag in Almere is gebeurd. Maar ook om samen te kijken of en zo ja hoe dit kan worden voorkomen.

Juist deze zomer nam de KNVB een maatregel die nu, door de gebeurtenissen in Almere, opnieuw wordt bekeken. De voetbalbond kan jeugdspelers die zich buitensporig misdragen op het veld, voor maximaal 3 jaar schorsen. De bond hanteert dit seizoen een soepeler beleid dan eerder het geval was, waarin pupillen en junioren hun lidmaatschap kwijtraakten als buitensporig geweld aan de orde was.

De bal gaat dit weekeinde niet rollen in het amateurvoetbal uit respect voor de overleden assistent-grensrechter Richard Nieuwenhuizen

advertentie