Arjanne Smeenge Nederlands Kampioen TREC

Nieuws

EDE - De Edese amazone Arjanne Smeenge wist afgelopen weekend met haar Mérenspony Cyclame het eerste Nederlandse TREC.-kampioenschap in Courtil (België) op haar naam te schrijven. Ze won overtuigend de POR (oriëntatierit), waar je te paard op kaart en kompas foutloos een route moet rijden. Niet alleen was ze hierbij de beste Nederlander, maar liet ook de deelnemers uit België en Duitsland achter zich.

Op zondag werd het tweede en derde onderdeel van deze tak van de paardensport verreden. De punten voor de MA (gangenbeheersing) en PTV (hindernissen) waren voldoende om haar Nederlandse tegenstanders voor te blijven. In het totaalklassement behaalde ze de vierde plaats.

TREC is in Nederland een vrij nieuwe tak van de paardensport. In andere landen in Europa bestaat deze tak al langer. De afkorting TREC staat voor de Franse afkorting 'Techniques de Randonnée Equestre de Competition'. TREC bestaat uit drie afzonderlijke onderdelen, die de capaciteit van ruiter en paard test onder de omstandigheden die voor kunnen komen bij het rijden van buitenritten.

In september 2008 wordt in Saumur (Frankrijk) het wereldkampioenschap verreden.

advertentie