Edese ijsbaan ook vandaag open (+ video)

28 december 2008 om 00:00 Nieuws

EDE - De Edese IJs Vereniging (EIJV) opende ook vandaag weer de ijsbaan aan de Langekampeweg. Zondag was dit voor het eerst en waagden ruim 700 liefhebbers zich op de gladde ijzers.

,,Het is prachtig weer. De zon schijnt en de temperatuur is laag, dus het is heerlijk schaatsen op natuurijs'', zegt Theo van de Rijt, voorzitter van de schaatsvereniging. Hij zegt dat de timing voor natuurijs niet beter kan in deze vakantie. ,,En hier is het veilig schaatsen. Je kunt niet door het ijs zakken.'' Daarom is hij niet bang dat de animo af zal nemen, ook als er straks ook op openbaar ijs geschaatst kan worden.

De baan is nu dagelijks open van 9.00 tot 12.30, van 13.30 tot 16.30 en van 19 tot 21.30 uur. Maandagochtend was er een schaatsruilbeurs. Na een aarzelend begin, bleek er toch behoorlijk animo te zijn om tweedehands schaatsen te kopen of te verkopen.

Kinderen, die geen abonnement hebben, betalen 1,50 euro aan de Langekampweg voor een enkel kaartje, ouderen vanaf 16 jaar 3,50 euro. Dinsdag beginnen de lessen om 9.30 uur. De lesdagen zijn dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag, telkens van 9.30 tot 10.30 uur. Opgeven hiervoor kan in het clubhuis. Er zijn nog slechts enkele plaatsen vrij. Deelname kost 12,50 euro (abonnement plus 5 euro voor de lessen) voor kinderen, ouderen betalen 20 euro (abonnement plus 7,50 euro).

Volgende week vindt er hoogstwaarschijnlijk een schaatswedstrijd plaats voor jongeren. Van de Rijt neemt hiervoor conctact op met de basisscholen.

* Meer info: www.eijv.nl .

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie